Czy jest możiwość zmiany tej opcji tak aby obowiązywała we wszystkich folderach i podfolderach chomika?
Pozwól innym dodawać pliki do tego folderu.
|
Otwierając jakikolwiek folder i używając przycisku "Opcje Folderu" domyślnie "zaptaszone" jest okienko "pozwól innym dodawać pliki do tego folderu".
Czy jest możiwość zmiany tej opcji tak aby obowiązywała we wszystkich folderach i podfolderach chomika? Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
31.10.2011, 19:31
Wydaję mi się, że domyślnie ta opcja jest włączona w każdym nowym powstającym folderze.
Na 100% nie potwierdzam ponieważ nie pamiętam. A teraz nie dam rady tego sprawdzić. Czy ktoś z użytkowników posiada 100% pewność???
31.10.2011, 19:32
Wejdź w "Edytuj hasła dostępu" i zaznacz opcję "Tylko dla mnie", albo coś takiego.
A jak będziesz chciał, aby do jakiegoś konkretnego folderu inni mogli dodawać pliki, to w opcjach folderu zaznacz, pozwól innym dodawać pliki do tego folderu. Mam nadzieję że pomogłem.
31.10.2011, 21:12
Jeżeli chcesz aby możliwość dodawania plików do twojego chomika mieli wszyscy i w każdym folderze musisz tą opcję zaznaczyć w folderze głównym chomika (folder z nazwą twojego chomika)
Mam nadzieję, że pomogłem
---
03.11.2011, 22:28
CzekoladowyBaron - tak własnie jest, w każdym nowotworzonym folderze ta opcja jest zaptaszona i to właśnie próbuję zmienić.
tungar - w opcjach edycji haseł dostępu, w zakładce "Możliwość dodawania nowych plików do chomika:" domyślnie zaptaszone jest okienko - "tylko dla mnie" i nic się nie zmienia, spróbuję ustalić hasło ale jeśli będzie to hasło dla konkretnego folderu to i tak opcja dodawania plików przez inne chomiki będzie domyślnie włączona. Szymon - chodzi o to aby zablokować możliwość dodawania plików przez innych i nie musieć tego odptaszać w każdym folderze. Jeżeli wiedziałbym o takiej opcji na początku budowania chomiczej norki to nie byłoby problemu ale teraz nie chce mi się edytować kilkuset folderów. Dziękuję wszystkim za zainteresowanie.
Poinformowałem administrację chomikuj.pl o tej sytuacji ponieważ jeśli zaznaczysz opcję "tylko dla mnie" to inni nie powinni mieć możliwości dodawania do folderu, chyba że im na to pozwolisz zaznaczając opcję w danym folderze.
04.11.2011, 10:20
Właśnie zauważyłem, że owo zaptaszenie w opcji dodawania plików przez innych jest jedynie w zachomikowanych od innych folderach.
Utworzyłem na próbę jeden folder i nie ma w nim tej opcji czyli, że chomikujemy foldery z ustawieniami. To znacznie ułatwi sprawę, teraz troszkę się pomęczę ze zmianami a potem będę na bieżąco zmieniał ustawienia w zachomikowanych folderach. Jeszcze raz dziękuję za zainteresowanie. |