Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Prawa autorskie. Otrzymałem taką wiadomość...
WIDMO29 napisał(a):Przeczytałem ten artykuł i się nie pokoje.
Ale nadal proszę o doradzenie mi czy mam usuwać chomika czy nie bo jedni doradzają żeby to zrobić a inni twierdzą że to nic nie zmieni.
Jeżeli udostępniasz nielegalne treści i myślisz, że tak wolno, albo nawet trzeba, to usunięcie chomika jest chyba uzasadnione prawda? Jeżeli wykorzystujesz go do przechowywania i udostępniania plików do których masz prawa i/lub jesteś ich autorem, nie ma potrzeby usuwania konta.
To jest chyba oczywiste.
  Odpowiedz
A mam takie pytanie czy jest ktoś taki kto dostał wiadomość od Staszewskiego i odpowiedział wysyłając e-mail ale ugody nie podpisał i czy do takiej osoby przyszła policja czy pozew sądowy lub wezwanie na policje.
A mam pytanie czy ktoś ma stały kontakt z nobilitas z tego forum bo jak czytałem poprzednie posty to wydaje mi się że jest w takiej samej sytuacji co ja ale nie napisał jak się skończyło.

Znalazłem tutaj taki temat http://odjechani.com.pl/Thread-Sony-%C5%...3w-Chomika z którego wynika że to co dostałem to jeden wielki straszak.
  Odpowiedz
Ci co dostali wiadomości od ZPAV czy Pro Bono zachęcam do zaglądania na to forum do tego tematu http://www.szklarski.eu/index.php?showtopic=132245 tam jest wszystko wyjaśnione.
[Obrazek: Oh_yes_its_free-1338710999.png] ftp://109.196.92.86/Poradniki
user: user
hasło: user

[Obrazek: Userbar-1340978593.png]
Używaj przycisku [Obrazek: postbit_reputation.gif] rozważnie!!!
Zamiast pisać post pod postem użyj przycisku [Obrazek: postbit_edit.gif]

ʎuмızp ozpɹɐq ʇsǝ! ʇɐıмş
  Odpowiedz
Ta strona zbytnią mnie nie podnosi na duchu.
  Odpowiedz
(22.09.2012, 10:07)scarab napisał(a): Polecam lekturę tego artykułu wszystkim zainteresowanym w sprawie:
http://m.wyborcza.pl/wyborcza/1,105226,1...sieci.html?
Szczególnie ciekawe informacje są na drugiej stronie. :)

Dostałem dokładnie to samo wczoraj tylko różni się numerem. Brak jakichkolwiek danych personalnych oprócz nazwy chomika. Do kogo kierowane jest to wezwanie?

ʎuмızp ozpɹɐq ʇsǝ! ʇɐıмş
  Odpowiedz
Ale też od Staszewskiego w imieniu SONY ?
  Odpowiedz
Nie, ja dostałem od ZPAV. Ale jeśli wierzyć Panu Szklarskiemu to nic z tego nie wyniknie. NIe ma danych adresowych, nie ma nr IP mojego, nie ma adresu, nie ma adresata wiadomości tylko jakieś konto :D Blachu82 na które logowało się wiele osób przez zmienne IP i wielokrotnie jedna osoba ze stałego IP.
Profilaktycznie na tydzień ukryłem folder z muzyką. I tak mało zarabiam na niej. Wczoraj też założyłem hasło na całego chomika, ale już zdjąłem. Nie ma sensu. Jeśli to poważny człowiek to i tak da sobie z tym radę, a jeśli to intrygant próbujący zarobić na nieznajomości prawa polskiego to po prostu zrezygnuje, gdyż nie mam zamiaru mu odpisywać na żadne emaile.

Jak chce to niech zakłada sprawę w sądzie przeciwko jakiemuś Blachu82 a potem namierza mnie przez wysyłanie do sądu cypryjskiego zawiadomienia o potrzebie uzyskania adresu IP powiązanego do tego konta.

ʎuмızp ozpɹɐq ʇsǝ! ʇɐıмş
  Odpowiedz
Mam takie pytanie,chodzi oto że dostałem wiadomość o złamaniu praw autorskich od Staszewskiego w imieniu SONY i mam pytanie czy jest ktoś taki kto przez taką samom wiadomość miał wizytę policji,jeśli tak to po jakim czasie to nastąpiło.
  Odpowiedz
Ten cały chomik to bujda. Prowadzi go prawdopodobnie jeden z użytkowników portalu chomikuj w celu eliminacji konkurencji. Prawdopodobnie wiem kto to :P

To, że w wiadomości jest na zielono napisane "wiadomość administracyjna" to nie znaczy że do od administracji. Jeden z użytkownik ekipy naszego forum też tak potrafi zrobić, mimo to, że to zwykłe konto, a nie oficjalne portalu.
Sukces nigdy nie jest ostateczny. Porażka nigdy nie jest totalna. Liczy się tylko odwaga. 
Strona z tapetami na pulpit - polecam
  Odpowiedz
Diablo09 napisał(a):To, że w wiadomości jest na zielono napisane "wiadomość administracyjna" to nie znaczy że do od administracji. Jeden z użytkownik ekipy naszego forum też tak potrafi zrobić, mimo to, że to zwykłe konto, a nie oficjalne portalu.
Dokładnie. Ja też tak umiem. To żadna tajemnica. Tylko teraz pytanie czy Diablo ma rację. Minęły dwa dni odkąd otrzymałem wiadomość z tego konta. Przez przypadek wysłałem do nich PW przez chomika. Zero odpowiedzi, ale przynajmniej nie mają na razie mojego maila.
  Odpowiedz