Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Prawa autorskie. Otrzymałem taką wiadomość...
jeśli można - podaję link
http://www.komputerswiat.pl/nowosci/inte...ozwac.aspx
chyba jednak mocno główkują jak dobrać się do Naszego (_|_)
  Odpowiedz
Witam,
piszę tutaj, ponieważ nie chcę robić spamu nowym tematem.

Na jednym z warezowych for, wrzuciłem kurs od eduweb. Dzisiaj dostałem taką wiadomość od jakiegoś usera "eduweb1":
Cytat:Szanowny Panie,

Informuję, że jestem autorem i jedynym właścicielem praw autorskich do materiałów, które zamieścił Pan w serwisie (nazwa forum) oraz udostępnił na forum. W związku z naruszeniem praw autorskich, mających swoją podstawę w ustawie o prawie autorskim i prawach pokrewnych z dnia 4 lutego 1994 r., między innymi na podstawie artykułu 166 pkt 1. stanowiącym o odpowiedzialności karnej, domagam się bezzwłocznego usunięcia materiałów z serwisów.

Pragnę poinformować, że Pańskie zachowanie nosi znamiona przestępstwa ściganego w trybie prawnokarnym i zagrożonego karą pozbawienia wolności do lat 5. Zabezpieczyłem dane pozwalające wyegzekwować Pańską odpowiedzialność i w razie braku niezwłocznego działania i kontaktu podejmę stosowne kroki.

O skuteczności mojej współpracy z policją może Pan poczytać na tym forum, w kilku wątkach Pana koledzy byli bardzo zaskoczeni wizytą policji - proponuję poszukać i potraktować to poważnie. Na propozycję ugody czekam pod adresem prawny[at]eduweb.pl - nie odpowiadam na PW. W razie braku kontaktu do jutra sprawę zgłaszam organom ścigania.

Z poważaniem,
Grzegorz Róg

Mam się tym jakoś przejąć, czy po prostu olać to? Nie wiem co robić, liczę na waszą odpowiedź.

Pozdrawiam
  Odpowiedz
Olej to, nie przejmowałbym się wiadomościami wysyłanymi za pośrednictwem kont z serwisu chomikuj.pl tymbardziej że wygląda ono podejrzanie (eduweb1 - oznacza że już ktoś wcześniej założył konto eduweb)
  Odpowiedz
A co sądzicie o koncie Powiadomienia_SONY?
Chomik: YouTube | Portfolio deviantART

Odpowiedz
To samo.
Przeczytaj wiadomości Tonego a Soniakiem się nie przejmuj.

Ja kiedyś otrzymałem wiadomość od samego TVNu, zablokowałem pliki na kilka dni ale potem stwierdziłem, że nie warto zamykać dochodowego folderu na moim chomiku i ponownie otworzyłem foldery. Do tej pory nie pisali ponownie. Podejrzewam, że wiadomość szła z automatu.
  Odpowiedz
To czy chomikuj nie może zablokować takie konta?
Chomik: YouTube | Portfolio deviantART

Odpowiedz
(27.07.2011, 07:15)Leszek napisał(a): Treść korespondencji poprzez ...
Próbowałem wysłać maila na adres podany w wezwaniu, nie udało się. Wysłałem PW na chomika.
To tyle na teraz (27.07.2011 godz 07:12).

Leszek czy ktoś Ci odpowiedział?
  Odpowiedz
Mam podobny problem z Adwokat Marek Staszewski dziś dostałem wiadomość usunąłem już pliki czy będzie dalej się coś działo czy nie proszę o szybką odp tych co mieli taką wiadomość od tego Pana
  Odpowiedz
Witam dzisiaj też dostałem wiadomość znowu to jakiś kretyn to rozsyła bo znowu dostałem 7 dni na ugodę dopóki pocztą polską nie dostaniesz wiadomości to się nie martw.
  Odpowiedz
Jesteś pewien ???

Ja tam nie zamierzam się odzywać póki nie przyjdzie nic do mnie z imienia i nazwiska ale nie chce być nie mile zaskoczony bo nie miał bym z czego zapłacić w tym roku matura więc jeszcze nie pracuje
  Odpowiedz