Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Prawa autorskie. Otrzymałem taką wiadomość...
A jeśli nawet te pliki co pisał adwokat nie miałem na kompie to coś mi grozi?
  Odpowiedz
Polskie prawo jest tak spierd...ne że wszystko na Ciebie znajdą jak chcą, a chcą dużo, pieniedzy, kary finansowe...
  Odpowiedz
Usunięcie plików raczej nic nie da, ponieważ czytałem trochę i policja może z dysku odzyskać pliki, które nawet zostały usunięte. Jedynym sposobem jaki znam jest wymiana dysków, a co do chomika, to już go dawno skasowałem i nie zamierzam więcej bawić się w chomika.
  Odpowiedz
Z tego co wiem to jak policja zapuka do twoich drzwi, to w kompie nie szukają tylko tych plików o których jest mowa, tylko sprawdzają całego kompa np: czy windows jest legalny, czy są torrenty i tak dalej.
  Odpowiedz
I komputera już raczej nie odzyskasz, jeśli trafi do policyjnego magazynu.
  Odpowiedz
Dlaczego, z tego co czytałem to odzyskujesz go jak się dogadasz w sprawie spłacania pieniędzy i policja skończy go sprawdzać.
  Odpowiedz
(01.01.2013, 16:21)WIDMO29 napisał(a): Dlaczego, z tego co czytałem to odzyskujesz go jak się dogadasz w sprawie spłacania pieniędzy i policja skończy go sprawdzać.

Ale i tak jak go zwrócą, to bez dysku Twardego, bo on trafia jako dowód.
<p>Topowe giełdy kryptowalut na: www.rankingkrypto.pl<br></p>
  Odpowiedz
Po 1 to nie usuwa 10 razy tylko nadpisuje ciągiem przypadkowych zer i jedynek.
To czy dane są możliwe do odzyskania zależy od użytego algorytmu tj. ilości nadpisania. Jeżeli chcecie usunąć na amen jakieś pliki najlepiej użyć renomowanego programu np Ashampoo winoptimizer. Jest w nim algorytm który podobno tak nadpisuje pliki że są w 100% niemożliwe do odzyskania(nie wiem na ile to prawda).
Ps. i pamiętajcie że format dysku nic nie da, dopóki dane nie zostaną nadpisane.
Z dysku który był formatowany i potem nieużywany pliki można odzyskać w kilka sekund.
  Odpowiedz
Coś nowego??
  Odpowiedz