Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Prezent od Mikołaja, czy od rodziców?
No właśnie jak to teraz z tym jest? Ja dostawałam jeszcze prezenty od Mikołaja, ale widzę, że wśród moich znajomych ta tradycja upada i od małego dzieci są przyzwyczajane do faktu, że upragniony prezent pod choinką, to jednak od rodziców. Kultywujecie tradycję pana z długą brodą i workiem prezentów?
  Odpowiedz
To Mikołaj nie istnieje?! :o
  Odpowiedz
(17.11.2016, 19:32)Demanufacture napisał(a): To Mikołaj nie istnieje?! :o

Całe życie w błędzie :D

Pewnie, że od Mikołaja. Warto podtrzymywać tradycje, które dodają magii i uroku. 

Apel do rodziców:
Też kiedyś byliście dziećmi więc nie psujcie nikomu zabawy! :D
[Obrazek: jGTeTrj.png]

"Tak młody jak dziś nie będziesz już nigdy. Wykorzystaj to z myślą o Twoim jutrze."

Odpowiedz
(25.11.2016, 03:14)Nicholas napisał(a): Pewnie, że od Mikołaja. Warto podtrzymywać tradycje, które dodają magii i uroku. 

Apel do rodziców:
Też kiedyś byliście dziećmi więc nie psujcie nikomu zabawy!

Och, no pewnie, że tak! To oczekiwanie w Święta na Mikołaja aż w końcu prezenty "pojawią się" pod choinką jest jednym z najfajniejszych bożonarodzeniowych wspomnień. Tak samo, jak wspólne śpiewanie kolęd.

Właśnie, śpiewa się u Was jeszcze kolędy?
  Odpowiedz
U mnie już dawno wiemy, że prezenty kupują rodzice. A to jaki upominek wybrać, zależy od preferencji i gustów osoby, którą chcemy obdarować. Chociaż nie ulega wątpliwości, że Święta to duży wydatek... Nawet ostatnio, z ciekawości przeczytałam wyniki ankiety Świątecznego Barometru [CIACH] w której zapytano ponad 13 tysięcy osób o to, na co wydają pieniądze w czasie Świąt, jakie prezenty gwiazdkowe wybierają najchętniej itp. Wyniki są zaskakujące i w wolnej chwili polecam się zapoznać :)
  Odpowiedz