Problem głodu na świecie
|
08.10.2013, 19:22
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08.10.2013, 19:23 przez Swordancer.)
Ha, wszystkim tak łatwo mówić, a sami wywalamy tony jedzenia gdzie popadnie. Nie wiem jak szacuje się liczbę głodujących ludzi na Ziemi, ale jeśli to wypadkowa ogółu, to te statystyki są głupie. W każdym rejonie problem głodowania może być skutkiem odmiennych czynników, więc nie ma uniwersalnego rozwiązania i nigdy nie będzie dopóki ludzkość się nie rozwinie oraz nie nauczy jak ten problem kontrolować z każdej strony, a są ich setki i nie dotyczą one tylko samego głodu.
Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
08.10.2013, 21:41
A ja brutalnie napiszę, że mnie to wcale nie obchodzi. Pewne wydarzenia potrafią zmienić nasze nastawienie o 180 stopni.
Chcemy zmieniać świat? Zacznijmy od zmiany samych siebie. Szkoda Ci afrykańskich dzieci? Są fundacje, które pomogą Ci dziecko "adoptować". Chcesz dbać o matkę ziemię? Dokręcaj kran, oszczędzaj na papierze, baw się w recykling - a NIE pikietuj w obronie Doliny Rospudy, bo szkoda ci żabek - ludzie o wiele bardziej cierpią gdy tiry wjeżdżają im w domy, choć wcale tamtędy nie powinny jeździć. Szkoda nam głodujących i bezdomnych, którzy sami sobie w życiu nie potrafią poradzić - kiedyś by wymarli, typowa selekcja naturalna, gdzie pozostają najsilniejsze jednostki. Możecie mnie pohejtować za te słowa. Ale gdy komuś, w tej chorej POLSCE dzieje się wielka krzywda, to odwracamy wzrok, to nie jest problemem. Udajemy, że niczego nie widzieliśmy. Bo to przecież nas nie dotyczy. Lepiej się przejmować afryką, o której jakieś 99,9% z nas tylko czytało czy oglądało w telewizji. Mam to w głębokim poważaniu. Dziękuję za uwagę.
Free Your Mind!
08.10.2013, 22:05
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08.10.2013, 22:09 przez Swordancer.)
Olka napisał(a):Chcemy zmieniać świat? Zacznijmy od zmiany samych siebie. Już się w Tobie zakochałem! ![]() Masz rację Olu, trzeba przejmować się sobą, a już w moim zdaniu, osiągając własne cele, udostępniać swe możliwości innym i coś zmienić. |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości