Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Problem ze stroną Chomikuj
Witam, mam pewien problem ze stroną chomikuj.pl, a dokładniej problem dotyczy samego konta, przekopując internet nie znalazłam nic na ten temat, mam nadzieję, ze tutaj znajdzie się ktoś kto ma/miał  podobny problem i być może znalazł przycznę i/lub rozwiązanie samego problemu. 

Otóz posiadając konto na chomikuj,pl pewnego razu zauważyłam, że na moją stronę przestali zaglądać użytkownicy, mimo dodawania nowych plików. Wcześniej kilkadziesiąt odwiedzin dziennie, 15-20k punktów dziennie, i nagle zero, jakby moje konto przestało istnieć, tzn przestało być widoczne dla innych. Sytuacja trwała wiec przeniosłam sie na inne konto, i przez jakiś rok bylo w porządku a od jakichś 2 tygodni sytuacja powtarza się jak na pierwszym koncie. Nagle zero odwiedzin, zero pobieranych plików i zero punktów. Zalogowałam sie więc na swoje trzecie konto, i tam majac 2x mniej plików niż na drugim, mialam jakieś odwiedziny i pobrania, mimo że nie dodawałam tam nic od ponad roku. Dodajac nowe pliki w foldery były one pobierane a na drugim koncie wcale. 

Pytanie brzmi czy ktos ma podobny problem i zna jego rozwiązanie bądź przyczynę? Dodam, że wszystkie moje pliki są zachomikowane od kogoś, sama nie uploaduję. Czy moze być to celowe dzialanie chomikuj, i np. nakłada jakiś limit na chomikujących aby nie mogli zdobywać punktów i potem wymieniać na darmowy transfer, tylko kupowali? 
Pytam tutaj, ale mam też zamiar napisać do samego chomikuj, chociaż pewnie nie otrzymam konkretnej odpowiedzi. 

Pozdrawiam,
  Odpowiedz
Podaj proszę nazwy chomików, nie potrafimy wróżyć. ;)
  Odpowiedz
(15.03.2017, 22:51)Swordancer napisał(a): Podaj proszę nazwy chomików,  nie potrafimy wróżyć. ;)

1 chomik '' LadyElectra'' na niego już od dawna nie chomikuję plików. 
2 chomik ''uciekinierka93" tu jeszcze do niedawna użytkownicy trafiali. 
3 chomik ''OstatniOddechHamstera'' używam go teraz chociaż załozony był juz dość dawno. 
Na drugim chomiku pliki były zachomikowane od, dla korzystajacych z chomikuj znanego massive mx, teraz na trzecim chomiku rownież zachomikowałam od niego parenascie plików i juz są pobierane. 
Nie wklejam reklam, nie promuję chomików, ale dla mnie to conajmniej dziwne żeby nagle z codziennych odwiedzin nie zostało zupełnie nic. Pozdrawiam.
  Odpowiedz
W ogóle nie dostajesz punktów, czy jakieś pojedyncze przychodzą? Pobrałem film z uciekinierka93, to jutro zobacz, czy przyjdą za to punkty.
Widzę, że posiadasz licznik odwiedzin. Odwiedziny drastycznie spadły, czy nadal utrzymuje się podobna ilość?

Odpowiedz
Fajnie by było, jakbyś pokazała logi z punktów, mam na myśli historię transakcji w miejscu gdzie wystąpił gwałtowny spadek. Będziemy mieli datę i różnicę w zarobkach.
  Odpowiedz
(16.03.2017, 00:13)Robotox napisał(a): W ogóle nie dostajesz punktów, czy jakieś pojedyncze przychodzą? Pobrałem film z uciekinierka93, to jutro zobacz, czy przyjdą za to punkty.
Widzę, że posiadasz licznik odwiedzin. Odwiedziny drastycznie spadły, czy nadal utrzymuje się podobna ilość?

Hej. Sama pobrałam pliki z tego konta moim innym kontem, i punkty były. Problem polega na braku odwiedzin. Na głownej z lewej strony widzę, ciągle pobrane te same pliki - czyli już dosć dawno temu. Licznik pokazuje, że na mojego chomika nikt nie wchodzi. Na tym chomiku dodawałam filmy na glównej i w folderach. Na chomiku z ktorego obecnie korzystam dziś zrobiłam to samo, i od razu widzę, ze są pobrania. Chomiki prowadzone sa w taki sam sposób, ale po dłuzszym czasie lub po osiagnięciu jakiegos limitu punktów (takie gdybanie) mój chomik staje się duchem - niewidoczny dla innych. Nie wiem o co w tym chodzi.

(16.03.2017, 00:17)Swordancer napisał(a): Fajnie by było, jakbyś pokazała logi z punktów, mam na myśli historię transakcji w miejscu gdzie wystąpił gwałtowny spadek. Będziemy mieli datę i różnicę w zarobkach.
[Obrazek: ChomikImage.aspx?e=sAQryCnEi7K6XDqzGI6dz...tBgnA&pv=2]
Ostatnie punkty za pliki pobrane nie przeze mnie to z 4 marca. Reszta to wszystko to co pobierałam z tego chomika swoim innym kontem. Na drugiej stronie pkt sa w granicy 500-1000, jeszcze wcześniej między 2-5 tys, zalezy tez czy w danym dniu chomikowałam nowosci. Patrzac po liczniku wiem, ze to nie jest poblem z przyznawaniem punktów tylko brakiem odwiedzających. Od 5 marca do dziś ani jedna osoba oprócz mnie samej nic nie pobrała, co jest dziwne majac na konie 17k plików i sporo nowości. Zachomikowałam trochę filmów na to konto, potem te same na kolejne, porobiłam foldery w ten sam sposób. Na tym koncie zero pobrań, na innym ponad 4k punktów.
  Odpowiedz