potrzebuje programów komputerowych tych na działającego xp i tych biosowych do odczytywania haseł użytkowników. szukam szukam i zajść nie mogę a jak znajdę to zawirusowane czy ktoś zna jakieś? oczywiście sypnę repką a jeżeli mało to reklamka na chomiku
Programy odzyskujące itp.
|
03.09.2011, 22:57
Witam przepraszam że kolejny raz
potrzebuje programów komputerowych tych na działającego xp i tych biosowych do odczytywania haseł użytkowników. szukam szukam i zajść nie mogę a jak znajdę to zawirusowane czy ktoś zna jakieś? oczywiście sypnę repką a jeżeli mało to reklamka na chomiku Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
A po co program?
Na starcie komputera F8 -> Tryb Awaryjny -> Przejmujesz/usuwasz Twoje prawa do Folderów-> restart komputera. Jeżeli nie to, to poszukaj w internecie jak przywołać konto Administratora na ekran powitalny i zrób to z poziomu Trybu Awaryjnego a następnie wejdź na konto Administratora i Przejmij lub Usuń Twoje prawa do Twoich folderów. PS. Napisałem tak lakonicznie bo już się tym nie zajmuję ale wiem mniej więcej o co kamane tylko dokładnie nie pamiętam nazw wszystkich poleceń i funkcji systemu. Nie rozmawiam za pomocą czatu i PW.
04.09.2011, 01:54
Wywołanie okna logowania w którym wpisujesz nazwę użytkownika i hasło (zamiast wybierać klikając na ikonkę) działa tylko w tedy jeśli konto administratora jest aktywne i/lub są inne konta. Okno logowania wywołuje się wciskając dwa razy CTRL+ALT+DEL, wyskoczy nam okienko do wpisania nazwy użytkownika i hasła (jak w starym dobrym win 2000).
Jeśli nie o to chodziło to proszę autora tematu o jaśniejsze opisanie po co mu takie programy.
04.09.2011, 10:59
oj tak oj tak ... nie o to mi chodziło
znam sposoby wlezienia na administratora komputera . Chodzę do Trzeciej klasy Technikum Informatycznego więc jakieś tam pojęcie mam, chodzi mi przede wszystkim tylko o programy działające w biosie i na xp lub 7 ewentualnie linux myślę że jasno się określiłem Pozdrawiam
04.09.2011, 15:21
Co chcesz podglądać tymi programami?
Jakie hasła? Logowania czy do folderów użytkownika? Na to są sposoby bez używania programów. Trzeba tylko posługiwać się głównym kontem Administratora systemu. Nie rozmawiam za pomocą czatu i PW.
04.09.2011, 15:23
(04.09.2011, 10:59)ADRIANUSS napisał(a): Chodzę do Trzeciej klasy Technikum Informatycznego więc jakieś tam pojęcie mam, chodzi mi przede wszystkim tylko o programy działające w biosie i na xp lub 7 ewentualnie linux Czego oni was uczą w tej szkole ? w biosie nie działają żadne programy !!! Jeśli chcesz odzyskiwać hasła admina w szkole to ja Ci w tym nie pomogę. Dużo ciekawych informacji na ten temat znajdziesz TUTAJ
Trzeba było od razu tak pisać.
Cytat:Chodzę do Trzeciej klasy Technikum Informatycznego Najgorsi są właśnie Ci "Informatycy po szkole" bo myślą że zjedli wszystkie informatyczne rozumy. Teraz widać jak bardzo uważałeś na lekcjach: Cytat:... programy działające w biosie ... ... a nie przypadkiem w DOSie? Cytat:...back sektorów (nie jestem pewien do nazwy) ...a może bad sektorów??? Jak nie jesteś pewien nazwy to szukasz odpowiedzi w Google. Wszystko znajdziesz w Google tylko jak na trzecioklasistę to wyraźnie nie umiesz szukać. Ja nie potrzebowałem szkoły żeby nauczyć się wyszukiwać informacje w Google. Poszukaj na stronach najlepszych popularnych czasopism komputerowych typu: CHIP, PC World itp. Może znajdziesz tam w dziale download jakiś Linux Live CD z programami. Ja mam coś takiego w domu: PC World Komputer Płyta Ratunkowa CD 10B/2006 (236) 650MB System operacyjny uruchamiany z płyty z pakietem narzędzi do odzyskiwania danych i rozwiązywania problemów z komputerem. Jest to przestarzałe już wydanie ale możliwe że jest już nowsza wersja. Mam również coś takiego: CHIP Utilities 2005 188MB Zestaw niezbędnych narzędzi systemowych: zarządzanie Rejestrem, narzędzia dyskowe, diagnostyka systemu, odzyskiwanie i backup danych, bezpieczeństwo w internecie, Ultimate Boot CD CHIP Pakiety narzędziowe na pendrive'a USB 07/2007 Niestety nie mam czasu wysłać ich na chomika ale sądzę że znajdziesz nowsze wersje gdzieś w internecie. Nie rozmawiam za pomocą czatu i PW.
04.09.2011, 22:08
(04.09.2011, 22:04)skrzypas napisał(a): Trzeba było od razu tak pisać.dzięki chodziło mi właśnie o te ostatnie . powiem ci że po wakacjach nawet google nie chce mi się odpalić, dziś pościągam to co potrzebuje i robię formacik z pełną diagnostyką
04.09.2011, 22:19
Utworzyłem folder na moim chomiku i zachomikowałem tam to co wydało mi się najlepsze.
LINK: folder: Diagnostyka komputera Nie rozmawiam za pomocą czatu i PW.
|