walczą ze sobą nieustannie wygrywa ten, którego karmię
Przewóz rowerów
|
08.09.2013, 09:49
Witam, orientuje się ktoś z was może na jakich zasadach przewozi się rower w pociągu? Znaczy gdzie należy z nim wsiąść do jakiego pociągu, jak jest z płatnościami i ogólnie wszystko. Będę bardzo wdzięczny za odpowiedź.
A we mnie samym wilki dwa oblicze dobra oblicze zła
walczą ze sobą nieustannie wygrywa ten, którego karmię Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
Jeśli gdzieś w Polsce jeździ pociąg,
to można przewieźć nim rower. Nieważne, czy jest to zwykły pociąg podmiejski, czy InterCity. Wyjątek stanowią jedynie niektóre pociągi międzynarodowe. W każdym przypadku na rower trzeba mieć specjalny bilet. Można kupić go w każdej kasie PKP. Dotyczy również pojazdów zapakowanych w specjalne torby lub karton. W pociągach IC i Ex opłaty za przewóz roweru są zryczałtowane, to znaczy, że niezależne od odległości wynoszą xxx zł brutto. źródło: koloroweru.pl/strony/tr_pociag_0.html Najprościej jest iść do kasy kupić bilet wprowadzić rower do pociągu i trzymać go na początku wagonu lub początku tam gdzie są wejścia do wagonów. Ja tak robiłem. Spotykałem się również z trzymaniem rowerów w samym przedziale. W niektórych pociągach podpinają czasem wagony specjalne do przewozu rowerów. |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości