Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Reset komputera przy instalacji programu
Witam
Gdy instaluje program filezilla tzn otwieram plik instalacyjny.
Komputer nagle się resetuje. sprawdziłem czy to nie jest jakiś bat czy coś w tym stylu ale nie.
Avast chyba ostatnio mi wariuje gdyż sam rozpoczął przywracanie systemu. a teraz się popsuł informując mnie
[Obrazek: uiwb.jpg]
a ponowne uruchomienia go nic nie dają.
Jeżeli coś nie jasno ująłem pytać.

Pozdrawiam Adrian
  Odpowiedz
Avast domyślam się w wersji free - pewnie koniec licencji
Lub wersja piracka - zablokowali klucz licencji

Co do restartowania komputera przyczyn może być wiele ale niestety nie jestem jasnowidzem więc dobrze by było wiedzieć jaki masz komputer:
- płyta główna
- procesor
- zasilacz
- system

Dopiero potem możemy coś ustalać
  Odpowiedz
Już wiem w czym problem.
Bron.tok mi rozwalił avasta i restartował komputer. do tego natworzył mi 3 GB plików trw105A... itp
Zastanawia mnie tylko jedno dlaczego przywrócił system bez mojej zgody?
  Odpowiedz
Avast ma opcję przywracania która działa nie do końca sprawnie, potrafi bez powodu przywracać system do wcześniejszych ustawień mimo że nie jest to potrzebne.
Ten problem występuje tylko w wersjach pirackich i free, w wersji płatnej nie zaobserwowałem tego problemu
  Odpowiedz
tonyviroos napisał(a):Avast ma opcję przywracania która działa nie do końca sprawnie

A da się tę opcję wyłączyć (wersja free) ?
---
  Odpowiedz
Pobrałem teraz wersję free ze strony avasta i nie widzę w ogóle opcji przywracania systemu, albo z niej zrezygnowali albo w wersji free jest ukryta/niedostępna.
W wersji pełnej mam w ustawieniach avasta opcję przywracania systemu i tam mogę wybrać czy avast ma robić punkty przywracania i czy przywracać system.

A może wreszcie zrezygnowali z tej opcji w nowszych wersjach programu bo wiedzieli że nie działa poprawnie ? Nie mam pojęcia
  Odpowiedz
;/ Przeniosłem się na AVG.
Męczę się z usunięciem tego Bron.Tok, Brontok.x itp.
Znacie jakiś sposób na usunięcie go całkowicie? szukałem w internecie ale dużo się nie dowiedziałem
  Odpowiedz
Tutaj masz odpowiedź http://lmgtfy.com/?q=Bron.Tok+jak+usun%C4%85%C4%87
  Odpowiedz