Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

"No signal" na monitorze przy włączaniu komputera
Witam, mam pewien problem ze starym komputerem, gdy go włączam to na monitorze jest napisane "NO SIGNAL" i po chwili znika,(sprawdzałem na 2 monitorach) jaka może być tego przyczyna ?

[Obrazek: 2013_01_05_21_57_04-1357419679.jpg]
[Obrazek: sugnatura-1377869007.png]
  Odpowiedz
Może nie działa ci karta graficzna.
  Odpowiedz
Komputer normalnie chodzi, próbowałem docisnąć, ale nic.

(05.01.2013, 23:13)swordancer napisał(a): Może nie działa ci karta graficzna.
ten komputer trochę lat ma :D, może nie działa.
  Odpowiedz
komputera nie chcę naprawiać :P:D, chyba rozkręcę go na części i posprzedaję, choć to trochę stare podzespoły :D, ale to się stało jak wyłączyłem kompa i jak chciałem go włączyć po jakimś czasie), chciałem zrobić format , a tu taka niespodzianka :)(to mój stary komputer
  Odpowiedz
Wentylator na karcie działa?
  Odpowiedz
(05.01.2013, 23:30)swordancer napisał(a): Wentylator na karcie działa?
tak działa
  Odpowiedz
Jeśli komputer się uruchamia to może to być wina albo karty graficznej albo pamięci ram (tak brzmi to paradoksalnie
ale jeśli pamięci są spalone monitor będzie czarny). Na początek wyjąłbym kartę graficzną i dokładnie przeczyścił
styki najlepiej sprężonym powietrzem. Wtedy zobaczysz co dalej, być może złącze VGA na karcie padło i przy
starym pc raczej nie będzie warto go wymienić, co najwyżej kupić inną kartę - ale spokojnie nie bierzmy
pod uwagę najgorszego scenariusza.
Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
  Odpowiedz
ram wymieniałem po kupnie tego kompa, jakieś 7-12 miesięcy temu
  Odpowiedz
Karty niestety nie idzie sprawdzić w mechaniczny sposób.
Najłatwiejszy przełożyć do innego komputera i sprawdzić czy działa. Możliwe jest również
że złącze AGP (w starszych komputerach) czy PCIE może być uszkodzone. Nie zaszkodzi sprawdzić
karty u kolegi czy swoim drugim PC oczywiście jeśli masz możliwość.
Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
  Odpowiedz
No może przesadziłem, chyba raczej nikt nie kupi tych podzespołów, są zbyt stare :), może tak jak mówisz że styki, czyściłem i nic, wszyscy koledzy do których mam blisko mają plomby na kompach i ja też :D, może jednak pójdę do jakiegoś sklepu z częściami do komputerów i się zapytam czy by sprawdzili czy działa
  Odpowiedz