Odejście Kuby Wojewódzkiego z „Mam talent” było wielkim zaskoczeniem, lecz wybór jego następcy również może zdziwić wiele osób! Okazało się, że nowym jurorem ma być postrach polskich gwiazd sceny muzycznej, Robert Kozyra!
Czy nowy juror „Mam talent” odnajdzie się w programie i polubi z Agnieszką Chylińską? Robert Kozyra na polskim show biznesie zna się, jak mało kto, bowiem od wielu lat rządził twardą ręką w Radiu Zet. Rzadko kiedy wdawał się w skandale, lecz niektórym polskim gwiazdom pewnie śni się po nocach. Kilka ostrych słów byłego prezesa jednej z największych stacji radiowych, mogło zaboleć...
Kozyra przez kilka lat był jurorem na Sopot Festival, gdzie oceniał występy polskich i zagranicznych wykonawców. Co ważne, dało mu to potrzebne doświadczenie, które będzie mógł wykorzystać w „Mam talent”. Niestety, udowodnił tym samym, że jest bardzo wymagającym sędzią i potrafi dosadnie ocenić artystę...
Szczególnie Natalia Lesz doskonale pamięta występ na festiwalu w Sopocie. To właśnie wtedy Robert Kozyra dał popis swoich jurorskich umiejętności! Po jego wypowiedzi media przez kilka dni aż huczały od plotek!
- Mam coś do powiedzenia Natalii Lesz. Nigdy nie zrobisz kariery na Zachodzie, nie potrafisz śpiewać, nie masz głosu. Nie wiem co tu w ogóle robisz – na oczach milionowej publiczności juror bezwzględnie ocenił występ Natalii Lesz. Mało kto pamięta, że Kozyra wiele lat temu był związany z... Edytą Górniak! Burzliwy związek trwał kilka lat. Do dziś nie wiadomo, czemu para rozstała się i czy nadal utrzymuje przyjacielskie kontakty. Czego mogą spodziewać się uczestnicy „Mam talent” po byłym prezesie Radia Zet? Na pewno nie przyjacielskiego poklepywania po ramieniu i prawienia pustych komplementów! - Jestem bezlitosny dla wszystkich, którzy nie mają talentu i chcą łatwo zarobić górę pieniędzy, a show-biznes traktują jako idealne do tego miejsce. Każdemu powtarzam, że nie ma na świecie łatwiejszego sposobu dorobienia się fortuny, niż wypełnić dźwiękami 3,5 minuty ciszy. Jest tylko jeden warunek: trzeba mieć talent – powiedział jakiś czas temu w „Gali”. Czy Kozyra godnie zastąpi Kubę Wojewódzkiego? Mamy wrażenie, że jest odpowiednią osobą na to stanowisko, czyli bezkompromisowym krytykiem, który potrafi bronić swojego zdania. Dzięki niemu w „Mam talent” zrobi się jeszcze goręcej!
Inf.: teleshow.pl