Składniki
* 6 plastrów szynki
* 2 jajka
* 7 pieczarek
* 1 łyżka posiekanej drobno cebuli
* sól, pieprz
* żelatyna
* 1,5 szklanki bulionu
* 1 łyżka masła
Sposób przygotowania
1 Żelatynę rozpuścić wg przepisu na opakowaniu w gorącym bulionie. Odstawić do zastygnięcia.
2 Jajka ugotować, wystudzić i obrać. Pokroić w drobną kostkę.
3 Pieczarki umyć, drobno pokroić, włożyć na patelnię i odparować. Gdy pojawi się sok odlać i podsmażyć na łyżce masła razem z cebulą i zostawić do ostygnięcia.
4 Połączyć z jajkiem i wymieszać widelcem ugniatając. Doprawić do smaku.
5Przygotowany farsz nakładać na plastry szynki i rolować. Układać na półmisku. Zalać tężejącą galaretką.