Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Rzeszów zaprasza
Znalazłem ciekawy filmik pokazujący moje okolice
A może jest tutaj na forum ktoś z Rzeszowa lub okolic?

Dodam, iż filmik nie jest mojego autorstwa :D
  Odpowiedz
Ha!, czasami przypomina mi to Sławę, albo Głogów, ale bardzo fajnie zrobiony ten filmik.
Co jest takiego w Rzeszowie wartego uwagi dla przyjezdnych?
  Odpowiedz
Na pewno wart uwagi jest zamek
Jest to jeden z zabytków Rzeszowa
[Obrazek: rzeszow.jpg]

Ratusz Miejski jest on bardzo piękny co widać na zdjęciu poniżej
[Obrazek: ratusz_miejski_w_rzeszowie.jpg]

Mi się najbardziej podoba Podziemna trasa turystyczna znajdująca się pod Rynkiem
[Obrazek: podziemia-rzeszowskie.jpg]
[Obrazek: 1797445265.jpg]

Kolejny zakątek do zwiedzenia to Nasz piękny rynek, piękne zabudowy itp... Widać na zdjęciu piękna studnie, niedawno była troszkę odnawiana
[Obrazek: photo,V7XB,big_e036ec3b2a0af356758fca3624558968.jpg]

Zapomniał bym o pięknym Pominku Czynu Rewolucyjnego Znajdujący się w samym centrum Rzeszowa

[Obrazek: 277728.jpg]

No to może tyle z zabytków:D

Niedawno powstało całkiem spore Centrum Handlowe
Millenium Hall
A tutaj krótkie wideo z otwarcia, dodam iż ludzie się ledwo pomieścili były zacięte walki o tanie produkty, schody ruchome uległy awarii
Bodajże są tam 3 sale kinowe, sam dokładnie nie wiem :D
Róże sklepy, ogólnie warto tam zaglądnąć

Od niedawna można podziwiać piękny piętrowy parking przy galerii Plaza
[Obrazek: 1556.jpg]
[Obrazek: dsc_0151.jpg?lwcw2c]
Na razie więcej mi atrakcji nie przychodzi do głowy, są tez takie małe ale to może później coś dodam o nich :]
  Odpowiedz
Jak widać ładne miasto o którym za wiele nie slyszałem i nie miałem okazji tam być ale może w przyszłości się to zmieni :)
[Obrazek: jGTeTrj.png]

"Tak młody jak dziś nie będziesz już nigdy. Wykorzystaj to z myślą o Twoim jutrze."

Odpowiedz
(05.07.2012, 08:35)Nicholas napisał(a): Jak widać ładne miasto o którym za wiele nie slyszałem i nie miałem okazji tam być ale może w przyszłości się to zmieni :)

No to zapraszam w wolnym czasie :]
Jest co zwiedzać ...
  Odpowiedz
Również nie byłam, ale miasto wygląda ciekawie, szczególnie podziemna trasa turystyczna wydaje się być szalenie interesująca. :) Mógłbyś napisać o niej coś więcej, jakie są na niej atrakcje?

Przyznam, że Rzeszów kojarzy mi się wyłącznie z tym pomnikiem, o którym było dosyć głośno swojego czasu, ze względu na jego... hm... dość ciekawy kształt. ;)
  Odpowiedz
(05.07.2012, 13:44)MissFuneral napisał(a): Również nie byłam, ale miasto wygląda ciekawie, szczególnie podziemna trasa turystyczna wydaje się być szalenie interesująca. :) Mógłbyś napisać o niej coś więcej, jakie są na niej atrakcje?

Trasa jest piękna, dość długa sam dokładnie nie wiem, ostatnio byłem tam niecały rok temu... ale coś około 500m z schodami :D
Mieszczą się tam też małe zbiory zabytkowe, miecze, zbroje, strzelby, stare kraty (które mnie zaimponowały), naczynia z których rzeszowiacy jadali XV-XVI w.

(05.07.2012, 13:44)MissFuneral napisał(a): Przyznam, że Rzeszów kojarzy mi się wyłącznie z tym pomnikiem, o którym było dosyć głośno swojego czasu, ze względu na jego... hm... dość ciekawy kształt.
No kształt ma przepiękny nie wiem czy jest gdzieś taka druga :)
Było wiele spekulacji chcieli zburzyć i wybudować coś nowszego, ale władze się nie zgodziły i tak zostało...

Ale gdzieś na dniach może przejdę się tam, może coś dodano jakieś ciekawostki.
zapomniał bym dodać są tez tam jakieś mapy, ale jakie tego sam nie wiem...
  Odpowiedz
Ta trasa turystyczna z cegieł robi wrażenie ;) Ja nie jestem z Rzeszowa tylko z Wrocławia, ale może odwiedzę ten Rzeszów ;)
  Odpowiedz
Ja mieszkałem w Krośnie, wiele razy bywałem w Rzeszowie.Ten pomnik na zdjęciu, który jest niedaleko dworca, fajnie się nazywa. ;) Pozdrawiam.
  Odpowiedz
Krosno też piękne miasto zdawałem tam prawo jazdy niedawno ;]
  Odpowiedz