Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Rzym
[Obrazek: 7175720.3.jpg?l=1193129814000]
Cytat:Akcja serialu rozpoczyna się w 52 r. p.n.e. Gajusz Juliusz Cezar po ośmioletniej wojnie, podczas której dokonał mistrzowskiego podboju Galii, przygotowuje się do powrotu. Kieruje się w stronę Rzymu wraz z tysiącami lojalnych i zaprawionych w boju żołnierzy, dużym łupem w postaci złota i niewolników, oraz radykalnymi planami zmian. Arystokracja, przerażona siłą i potencjałem Cezara, grozi oskarżeniem go o zbrodnie wojenne. Przyjaciel i mentor Cezara, Pompejusz Wielki, stara się wzniecić bunt, aby zachować władzę. Dwaj żołnierze Cezara, Lucjusz Vorenus i Tytus Pullo, krzyżują plany Pompejusza, zdobywając tym samym przychylność Cezara i jego rodziny. W ten oto sposób losy Lucjusza i Tytusa, dwóch prostych żołnierzy, łączą się z losami Cezara, Marka Antoniusza, Kleopatry i młodego Oktawiusza Gajusza, w przyszłości Oktawiana Wielkiego, pierwszego imperatora Rzymu.
filmweb

Nie bardzo historyczny ale mnie się podobał. Dwa sezony tylko i muszę przyznać, że żaden odcinek mnie nie nudził. Polecam. Widział ktoś ? Ja widziałam wersję ocenzurowaną i bez cenzury. Ta druga o wiele lepsza:)
Oh, I’m not afraid to die for the other kind of love
Take me to church
I'll worship like a dog at the shrine of your lies
I'll tell you my sins and you can sharpen your knife
Offer me that deathless death
  Odpowiedz
Oglądałam z moim chłopakiem obie serie, miałam wrażenie, że część druga trochę robiona na siłę. Dla mnie trochę za brutalne, ale fakt, że zrobione ciekawie. No i Tytus Pullo całkiem sympatycznie wygląda:-) Niedługo sięgamy po Spartakusa.
  Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości