1 seler (mały)
2 banany
4 jabłka deserowe
150 g winogron (winogrona dodałem jakie dostałem,jednak moim zdaniem bardziej pasowały by winogrona rodzynkowe (drobniejsze)
100 g orzechów włoskich (łuskanych)
100 g majonezu
zielona natka pietruszki
3 łyżki octu 10%
Seler ugotować w wodzie z octem,pokrajać w talarki,dodać obrane jabłka pokrajane w kostkę i
banany pokrajane w plasterki,winogrona świeże,
ćwiartki jąder orzechów,majonez i wszystko
delikatnie wymieszać.Sałatkę posypać posiekaną
zieloną natką pietruszki.
Moim skromnym
zdaniem kucharz który stworzył recepturę tej sałatki miał głowę.Ciekawy oryginalny smak,połączenie gotowanego w wodzie z octem selera,gorzkawość orzecha włoskiego,słodkość banana i winogron,delikatny smak jabłek i aromat
świeżo posiekanej natki z pietruszki.