Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Samsung Galaxy S4 bedzie jeszcze lepszy i szybszy;)
Premiera nowego S4 już za kilka miesięcy;)
Kilka dni temu sieć obiegła – za pośrednictwem serwisu PocketNow – wieść o marcowej premierze Samsunga Galaxy S4. Nie trzeba było długo czekać na kolejne przecieki, tym razem o wiele bardziej wartościowe. Serwis Engadget poinformował swoich czytelników o podzespołach, jakie mogą zostać zamontowane wewnątrz tego urządzenia.
Nie sugerujcie się że na zdjęciu jest Android 4.1 bo już Nexus 4 ma pracować na Androidzie 4.2;) więc i s4 na pewno się na niego załapie jeśli nie wyjdzie jeszcze nowszy;)
[Obrazek: samsung_galaxy_s_iv_by_aasifaalamkhan-d59vpyr-1.png]
Jest na co czekać. Jak się okazuje, Samsung pracuje nad 2-gigabajtowym układem pamięci RAM oraz nad modułem pamięci fizycznej o pojemności 128 GB. Firma nie mówi, do czego miałyby posłużyć te podzespoły, ale nie ciężko domyślić się, że Sammy chce je włożyć do swojego Galaxy S4. Nowy RAM to układ 2GB LPDDR3 DRAM, który pracuje z szybkością 1600 Mbps. Być może te cyfry niewiele ci mówią, ale wystarczy zauważyć, że RAM w Galaxy S3 pracował z szybkością 1066 by zrozumieć, jak te dane przełożą się na szybkość pracy S4. Pierwsze przecieki mówią o tym, że układ będzie w stanie przesłać 12,8 GB/s. Taka kość pamięci doskonale współgra z domniemanym dyskiem o pojemności 128GB.

Czego jeszcze możemy spodziewać się po Galaxy S4? Samsung prawdopodobnie zwiększy rozdzielczość wyświetlacza i zainstaluje najnowszą wersję Androida.
Co sądzicie o nowym S4?
  Odpowiedz
Potężny kombajn multimedialny, tylko 4,8" włożyć do kieszeni to już problem.
Co do specyfikacji jest pro ;]
Procesor cztero-rdzeniowy to jest coś ^^ ja w kompie takiego nie mam szczerze mówiąc :D
  Odpowiedz
ja też;) nie mam takiego procka swoją drogą z tego co jeszcze czytałem możliwe że wyświetlacz będzie miał 5 cali a nie 4.8 ;)nie sugerujcie się tym zdjęciem wkońcu trochę jeszcze do premiery zostało a pamięć 128GB to już naprawdę coś na tak cienki telefon;)
  Odpowiedz
Galaxy SVI będzie miał tyle ramu i taki sam procesor jak mój komputer :/ :D hahaha
  Odpowiedz
Wszystko ładnie, ślicznie ale pozom technologi telefonów mnie lekko zastanawia pod
jednym względem - po jakiego diabła nam w telefonie 4 rdzenie taktowane 1,8 Ghz?
Gdzie to wykorzystamy w codziennym użytkowaniu czy nawet grach? Coś mi się wydaje
że jest to trochę nakręcone przez media a te 4 rdzenie nie są takie oczywiste.

Ciekawe ile będzie kosztował nowy Galaxy S4.
Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
  Odpowiedz
(09.11.2012, 18:53)Sebastian napisał(a): Wszystko ładnie, ślicznie ale pozom technologi telefonów mnie lekko zastanawia pod
jednym względem - po jakiego diabła nam w telefonie 4 rdzenie taktowane 1,8 Ghz?
Gdzie to wykorzystamy w codziennym użytkowaniu czy nawet grach? Coś mi się wydaje
że jest to trochę nakręcone przez media a te 4 rdzenie nie są takie oczywiste.

Ciekawe ile będzie kosztował nowy Galaxy S4.

Moim zdaniem to samo jest z rozdzielczością HD w smartfonie na takim małym ekranie wystarczyło by jakość hd 720p a taka wysoka rozdzielczość to pompowanie balonika, ciekawy jestem co będzie za 5 lat, np 5 lat temu miałem SE K510i, kolega miał K310i telefony niczym się nie różniły oprócz jednego, pierwszy miał bluetooth a drugi miał wejście na karty pamięci, teraz telefon ma wszystko pełni rolę komputera i ma coraz większy ekran, moim zdaniem normalny ekran w telefonie nie powinien być większy niż 4,5'' bo przecież to ma być telefon nie tablet.. myślę co można dodać więcej do tych telefonów, nie wiem. Jedno jest pewne za 5 lat każdy tani telefon za 1zł w abonamencie będzie miał takie parametry jak galaxy SIII. Sami producenci nie dokońca wiedzą już co mają wsadzać do tych telefonów dlatego tez cena smartfonów spada bardzo wolno.
  Odpowiedz
Dokładnie, wyświetlacz jest spory, powinni się zastanowić nad mocniejszą obudową i baterią.
Szkoda, że samemu nie można powkładać takich podzespołów jakie mi pasują, tak jak jest z PC :D
  Odpowiedz
Mój komputer ma mniejsze parametry niż to <lol>
  Odpowiedz
muszą włożyć jakąś potężną baterie,a te 128 GB to trochę sporo, ale na pewno przyda się komuś ;)
[Obrazek: sugnatura-1377869007.png]
  Odpowiedz
Jak już pewnie wiecie już jest po premierze Samsunga.
Tutaj specyfikacja, a za razem porównanie z młodszym bratem.
[Obrazek: sgs4-sgs3-tabela.jpg]

Kilka ciekawych funkcji:
Air Gesture - Umożliwia nam ona obsługę urządzenia za pomocą określonych gestów, bez dotykania ekranu. Ekran wychwyci dany gest i odpowiednio zareaguje na nasz ruch.
Air View - Umożliwia nam ona podgląd wybranych elementów, które wskażemy palcem bez dotykania ekranu.
S Translator - Jest to tłumacz w czasie rzeczywistym, który podobnie jak S Voice potrafi zmienić mowę na tekst, ale dodatkowo posiada on teraz funkcję zamiany tekstu na mowę.
S Voice Drive - Jeżeli w trakcie prowadzenia samochodu dostaniemy SMS-a, wystarczy poprosić o jego przeczytanie, usunięcie lub zamknięcie, a odpowiedni moduł się tym zajmie.

Jak śnieg zniknie przejadę się go przetestować.
  Odpowiedz