0,75 kg twarogu
0,25 kg masła
4 jajka
5 dag kaszy manny
budyń waniliowy w proszku
skórka starta z 1/2 cytryny
łyżeczka proszku do pieczenia
garść rodzynek
szczypta soli
lukier
polewa czekoladowa
Twaróg mielimy dwukrotnie. Jajka rozbijamy i oddzielamy białka od żółtek. Masło ucieramy na gładką masę cukrem, żółtkami i skórką z cytryny. Kaszę mieszamy z proszkiem do pieczenia oraz budyniem, dodajemy do masy maślanej i dokładnie mieszany. Nie przerywając ucierania dodajemy po trochu zmielony twaróg. Gdy cały twaróg będzie już rozmieszany dodajemy rodzynki. Białka ubijamy z solą na sztywną pianę, dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy. Formę do pieczenia wykładamy papierem i przekładamy na nią masę serowa. Pieczemy ok 1 godzinę w temperaturze ok 180 stopni. Gdy ciasto ostygnie dekorujemy polewa czekoladową i lukrem.
Smacznego!