Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Shake czekoladowy
Drogi Kucharzu.

Chciałbym zrobić shake`a czekoladowego, ale nie wiem
jak go zrobić...

Mam do wyboru mikser lub thermomix...
Więc czekam na jakiś przepisik.
  Odpowiedz
Baron to ja podam Ci przepis prosty jak drut, lecz przepyszny jak pierwszy pocałunek;)

Składniki:
lody waniliowe 1 litr
czekolada mleczna 1 tabliczka

Czekoladę zetrzyj na tarce na wiórki. Do blendera przełóż lody, bo thermomixa szkoda męczyć, przecież kupę pieniędzy kosztował:P, tylko nie Ciebie a twoich klientów:). Wsypać do blendera wiórki czekoladowe, wszystko razem wymieszać. Przelać do naczyń. Prosta sprawa a naprawdę palce lizać. Polecam i czekam na foto:D
  Odpowiedz
Mniam mniam... Znalazłem jeszcze kilka innych przepisów tylko, że są skomplikowane.
Trzeba roztapiać czekoladę w 80 stopniach itd... Jak zrobię shake`a to na pewno
dołączę wam fotkę z mojego kuchcenia.
  Odpowiedz