No powiem, do tej ceny zejść przy tylu elementach będzie ciężko, ale...
Procesor bym zmienił na Intel Core i7 4790K, na allegro widzę za 1400zł można kupić, wydajność ta sama praktycznie lub możesz zejść spokojnie do serii i5 6600. W grach nie potrzebujesz tak wielkiej mocy procesora jak w I7, stracisz najwyżej kilka klatek, a oszczędzisz 400zł.
ASUS Z170 PRO GAMING to 669zł, na płycie głównej się nie oszczędza, a tu ładnie strzeliłeś.
Zasilacz Corsair CS650M 650W 80Plus Gold 239zł lub COOLERMASTER 700W SilentPro GOLD 269zł, dla ciebie liczy się certyfikat, a ceny rzędu 400-600zł, moim zdaniem też nie gwarantują niczego. Cała magia w zasilaczach tkwi w tym by trafić na dobrą sztukę i nie kupować feralnych marek, a te dwie do nich nie należą.
GIGABYTE GeForce GTX1070 WindForce II OC 8G DDR5 - 1950zł
1950+1400+239+669 = 4258zł lub z I5 6600k 3858 zł
Teraz tak, nagrywarka, mam od lat, nie korzystam, kupiłem najtańszą, jeśli nie jesteś maniakiem nagrywania filmów na płyty, pomiń cokolwiek markowego i kup najtańszą jaką znajdziesz samsunga, sony czy coś innego. I tak będziesz korzystał z pendriva.
Ja nagrałem dwie płyty w rok.
Na kartach sieciowych WIFI się nie znam, więc nie doradzę.
RAM RAM Corsair 16GB DDR4 2400MHz CL14 - 350-450zł - jest okazja po ekspozycji na Allegro, jako, że gwarancja wieczysta, skorzystałbym.
Dysk SSD WD Blue 250GB - 374zł, marki nie trzeba przedstawiać.
Dysk HDD i tu można oszczędzić, możesz sobie kupić WD z serii RED za 400 zł 2TB lub za 270 zł Black RE4 też 2TB, chociaż dysk serwerowy pewniejszy.
Z i5 masz niecałe 5K, no ale niestety nowa seria Nvidii kosztuje i tu tkwi cały problem, nie schodziłbym do 1060. Możesz sobie okresowo wyciąć 8GB pamięci RAM, 8GB wystarczy do gier, resztę kupisz kiedy będziesz miał więcej hajsu, to samo dysk HDD, na razie niepotrzebny, miesiąc dwa i kupisz sobie. Potraktuj to jak rozłożenie tego na raty.
Ja bym na Twoim miejscu dorzucił te 1000 zł i już mówię czemu. Ja miałem kupować komputer za 4k, wyszło, że kupiłem za 5k, dzisiaj BF4 i GTAV idą spokojnie na GTX770 i i5 4670k, teraz w zasadzie myślałem nad dodatkowym 8GB RAM i w końcu dyskiem SSD, pośmigam jeszcze ze 2-3 lata.
Nowa generacja konsol postoi jeszcze z 5-6 lat, a Nvidia zrobiła spory skok jeśli chodzi o układy GPU, więc myślę, że do następnej generacji konsol o żaden upgrade martwić się nie będziesz, bo gry będą musiały kuleć przez konsole. Wszystko powinno śmigać Ci na Ultra, a procesor, tak jak mówiłem, możesz zapłacić 400zł więcej i w grach mieć, to samo. Jest jeszcze i5 4690k, też dobry, warto na niego zwrócić uwagę.
Obudowa i reszta to już kwestia gustu, więc nie ingeruję. Sekret Coolerów jest taki, im dupniejszy, tym lepszy, ale ten wybrany przez Ciebie jest spoko pod względem ceny i jakości.