Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!
Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!
07.11.2012, 02:50 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07.11.2012, 02:51 przez adam-as.)
Które solarium jest lepsze według Was - stojące czy leżące?
Podobno stojące nie opala tak dobrze jak leżące, ale za to stojące podobno opala większe powierzchnie ciała. Korzystacie z solarium? Przekażcie swoje doświadczenia.
Jak się opalać, jakich kosmetyków używać, jak często chodzić na solarium, aby ładnie się opalić? Na co uważać?
Moim zdaniem lepsze jest solarium stojące. Co prawda rzadko korzystam z tego typu opalania, ale w przypadku stojącego jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się poparzyć tyłka, a na leżącym niestety dwa razy tego doświadczyłam, mimo odpowiedniego czasu przebywania i zabezpieczenia przed promieniowaniem.
Ogólnie wychodzę z założenie, że jeśli ciało nie dotyka bezpośrednio powierzchni emitującej promienie, to cały proces jest dla mnie bezpieczniejszy. Mówię to nie tyle "naukowo", ile z własnego doświadczenia.
Z tego co wiem to wygodniejsze jest solarium leżące, bo po prostu leżymy i jest nam wygodnie. Nigdy oczywiście nie byłam w solarium i na ten czas tego nie planuje.