Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Spadła mi szybkość ściągania z Chomikuj.pl
Od tygodnia, zrobiłem formatowanie komputera i od tego czasu. Zastanawiam się, czy mogłem jakoś narazić się administracji Chomikuj i to są ich działania, bo wiemy, że jak chcą, to potrafią utrudnić korzystanie z chomika. ;)
  Odpowiedz
planinar napisał(a):Od tygodnia zrobiłem formatowanie komputera i od tego czasu. Zastanawiam się czy mogłem jakos narazić się administracji chomikuj i to są ich działania bo wiemy ze jak chca to potrafią utrudnić korzystanie z chomika.

Myślę, że nie ma co popadać w aż takie skrajności ;) Miałem kiedyś podobny problem po formacie, który rozwiązał się sam po czasie. Podejrzewam, że było to za sprawą aktualizacji windowsa 7, który po formacie zawsze przez jakiś czas później "uzupełnia się".

Swoją drogą, mówisz, że próbowałeś kilku programów, ale czy był wśród nich flashget 3? Pamiętam, że w tamtym czasie był to jedyny program który ciągnął wszystko z maxymalnym speedem ;) Warto spróbować.
  Odpowiedz
jeśli ktoś ma problemy z transferem, niech śmiało pisze do Administracji gryzonia.
-podajcie koniecznie swój adres ip,
-linki do plików które wolno się pobierają

i poproście o przekazanie do działu technicznego do sprawdzenia - Ja tak zrobiłem - oni coś zrobili i jest już lepiej
  Odpowiedz
(28.07.2012, 13:52)Nicholas napisał(a): Chomikuj czasem tak ma, być może ten plik ściąga wiele innych osób stąd ta wolna prędkość. Jeden plik czasem idzie 130 kb/s, a drugi w tym samym czasie 10 Mb/s. Różnie to bywa.
na własnym przykładzie mogę to potwierdzić zwykle filmy pobierają mi się z prędkością 1 Mb/s ale niedawno ściągałem stunt days z chomikuj i musiałem anulować pobierało się z prędkością 15 Kb/s do 20 Kb/s czas skakał od 4-5 godzin
Pobrałem z forum
  Odpowiedz
closer9,
1Mb/s to faktycznie mało
ale 15-20Mb/s to już całkiem przyjemnie ? no chyba że masz łącze 100Mb/s (ale to wtedy koniecznie pobieraj przez jakiś wspomagacz, typu FDM)
  Odpowiedz
(10.08.2012, 21:33)dudeq napisał(a): closer9,
1Mb/s to faktycznie mało
ale 15-20Mb/s to już całkiem przyjemnie ? no chyba że masz łącze 100Mb/s (ale to wtedy koniecznie pobieraj przez jakiś wspomagacz, typu FDM)
sorry za powyższą wypowiedz już poprawiłem błąd
chodziło o 15-20Kb/s a nie 15-20Mb/s
ta druga prędkość można uzyskać chyba tylko w przypadku Internetu LTE;)
  Odpowiedz
closer9,
ja wielokrotnie kontaktowałem się z administracją gryziona, i dowiedziałem się że o ile nie łączysz się przez modem gsm to prędkości rzędu 15-20kb/s a nawet 15-20KB/s nie są normalne i zawsze dobrze zgłosić taki problem do nich
  Odpowiedz