Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Śpiewany rap
Witam wszystkich użytkowników. Ostatnio przeglądałem wiele ciekawych coverów na yt i co zauważyłem? Praktycznie wszystkie rodzaje muzyki mają swoje covery, oprócz rapu. Dokładniej chodzi o polski rap. Co prawda jest parę coverów wartych uwagi, które można policzyć na palcach jednej ręki, jednak nie w tym sęk. Chciałbym żebyście podzielili się, o ile znacie jakieś wykonania utworów hip hopowych w aranżacji np. z gitarą, to znaczy..źle się wyraziłem, w sumie wiele utworów jest z gitarką czy pianinem, jednak chodzi o śpiewany rap. Przyjemnie byłoby to usłyszeć, a nie mogę znaleźć. Do tej pory doszukałem się czegoś takiego Ale cóż, wykonanie jest dość średnie, nie zadowoliłem się tym, więc jeśli Odjechani mają jakieś propozycję to proszę o wklejanie w tym temacie ;)
  Odpowiedz
Średnie? Dobry jest gościu :)

Ogólnie nie słucham rapu, dlatego nie mam teraz na względzie żadnego takiego kawałka, ale za to, jeśli jesteśmy już przy "Jak zapomnieć", ścieżka dźwiękowa, początek z tego kawałka, został zapożyczony z istniejącego już utworu mało znanej grupy - Live, pod tytułem Overcome, swoją drogą, piękna nutka, polecam.

...aaa i jeszcze jedno, kto nie kojarzy słynnego kawałka Słonia - Love forever? Z początku, leci w nim pewna ścieżka dźwiękowa, jest Peters & Lee - By Your Side.

To takie ciekawostki ;) Jeśli znajdę jakiś śpiewany rap, na pewno tutaj napiszę.
  Odpowiedz
Toż to nie jest śpiewana wersja. Co prawda delikatnie zalatuje "śpiewem" ale większa część utworu to marna kopia oryginału :)
[Obrazek: jGTeTrj.png]

"Tak młody jak dziś nie będziesz już nigdy. Wykorzystaj to z myślą o Twoim jutrze."

Odpowiedz
Dzięki Buhaj serdecznie, szukałem tego początku z Love forever.

Nicholas masz trochę racji, jednak na pewno nie takie było założenie, gościa po prostu przerosły niektóre momenty ;)

Znalazłem coś takiego Niesamowicie to brzmi, ale jak w temacie, chodzi mi o śpiew.
  Odpowiedz
Koniak napisał(a):gościa po prostu przerosły niektóre momenty
O tutaj masz rację. Mimo wszystko uznanie dla niego za chęci.

Znalazłem coś takiego jednak zero wokalu.

Takich coverów można policzyć na palcach u jednej ręki.
[Obrazek: jGTeTrj.png]

"Tak młody jak dziś nie będziesz już nigdy. Wykorzystaj to z myślą o Twoim jutrze."

Odpowiedz
Widzisz jak to wygląda, szkoda w sumie, rap to jednak rap, ale fajnie byłoby go usłyszeć inaczej, bo ciężko to sobie wyobrazić. No nic, może coś się znajdzie, dzięki wielkie ;)
  Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości