Śpiewany rap
|
24.08.2013, 23:37
Witam wszystkich użytkowników. Ostatnio przeglądałem wiele ciekawych coverów na yt i co zauważyłem? Praktycznie wszystkie rodzaje muzyki mają swoje covery, oprócz rapu. Dokładniej chodzi o polski rap. Co prawda jest parę coverów wartych uwagi, które można policzyć na palcach jednej ręki, jednak nie w tym sęk. Chciałbym żebyście podzielili się, o ile znacie jakieś wykonania utworów hip hopowych w aranżacji np. z gitarą, to znaczy..źle się wyraziłem, w sumie wiele utworów jest z gitarką czy pianinem, jednak chodzi o śpiewany rap. Przyjemnie byłoby to usłyszeć, a nie mogę znaleźć. Do tej pory doszukałem się czegoś takiego Ale cóż, wykonanie jest dość średnie, nie zadowoliłem się tym, więc jeśli Odjechani mają jakieś propozycję to proszę o wklejanie w tym temacie
Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
Średnie? Dobry jest gościu
Ogólnie nie słucham rapu, dlatego nie mam teraz na względzie żadnego takiego kawałka, ale za to, jeśli jesteśmy już przy "Jak zapomnieć", ścieżka dźwiękowa, początek z tego kawałka, został zapożyczony z istniejącego już utworu mało znanej grupy - Live, pod tytułem Overcome, swoją drogą, piękna nutka, polecam. ...aaa i jeszcze jedno, kto nie kojarzy słynnego kawałka Słonia - Love forever? Z początku, leci w nim pewna ścieżka dźwiękowa, jest Peters & Lee - By Your Side. To takie ciekawostki Jeśli znajdę jakiś śpiewany rap, na pewno tutaj napiszę.
25.08.2013, 00:06
Toż to nie jest śpiewana wersja. Co prawda delikatnie zalatuje "śpiewem" ale większa część utworu to marna kopia oryginału
"Tak młody jak dziś nie będziesz już nigdy. Wykorzystaj to z myślą o Twoim jutrze."
25.08.2013, 00:25
Dzięki Buhaj serdecznie, szukałem tego początku z Love forever.
Nicholas masz trochę racji, jednak na pewno nie takie było założenie, gościa po prostu przerosły niektóre momenty Znalazłem coś takiego Niesamowicie to brzmi, ale jak w temacie, chodzi mi o śpiew. Koniak napisał(a):gościa po prostu przerosły niektóre momentyO tutaj masz rację. Mimo wszystko uznanie dla niego za chęci. Znalazłem coś takiego jednak zero wokalu. Takich coverów można policzyć na palcach u jednej ręki. "Tak młody jak dziś nie będziesz już nigdy. Wykorzystaj to z myślą o Twoim jutrze."
25.08.2013, 00:46
Widzisz jak to wygląda, szkoda w sumie, rap to jednak rap, ale fajnie byłoby go usłyszeć inaczej, bo ciężko to sobie wyobrazić. No nic, może coś się znajdzie, dzięki wielkie
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości