Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Sposób na śmierdzące obuwie.
Cześć.

Parę dni temu kupiłem buty. Wczoraj zmoczył mnie deszcz i od tej pory buty zaczęły śmierdzieć.
Macie pomysł jak się tego zapachu pozbyć czy mogę się już pożegnać się z butami?
  Odpowiedz
Soda oczyszczona powinna dać radę. Potrafi neutralizować zapachy. Wsypujesz sodę do buta i czekasz kilka godzin. Po wysypaniu można resztę odkurzaczem wyssać.
Sukces nigdy nie jest ostateczny. Porażka nigdy nie jest totalna. Liczy się tylko odwaga. 
Strona z tapetami na pulpit - polecam
  Odpowiedz

Odpowiedz
100% skuteczny ponoć jest zakup nowych butów. Haha

Buty które śmierdzą po zmoczeniu, no cóż... Zalęgnął się tam jakiś grzyb, albo inne świństwo, najwyraźniej konstrukcja buta i materiały z których jest wykonany temu sprzyjają. Najrozsądniej jest po prostu pozbyć się kiepskiego obuwia. Niestety, o dobre buty dzisiaj trudno, nawet markowe mają straszne wady.
  Odpowiedz
Jeżeli masz możliwość- roztwór formaliny taki, jak do odkażania butów z grzybic, w worek na jakiś czas i wywietrzyć. Jeżeli nie, to Chłopaki pisali- soda albo środki przeciwgrzybiczne w sprayu. :)
  Odpowiedz
Soda oczyszczona działa cuda.
  Odpowiedz
Ja też użwyam zawsze sody oczyszczonej. Nie wiem kto to wymyślił, ale nalezy mu się medal!
  Odpowiedz