Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Sposób na śmierdzące obuwie.
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Cześć.

Parę dni temu kupiłem buty. Wczoraj zmoczył mnie deszcz i od tej pory buty zaczęły śmierdzieć.
Macie pomysł jak się tego zapachu pozbyć czy mogę się już pożegnać się z butami?
Soda oczyszczona powinna dać radę. Potrafi neutralizować zapachy. Wsypujesz sodę do buta i czekasz kilka godzin. Po wysypaniu można resztę odkurzaczem wyssać.
100% skuteczny ponoć jest zakup nowych butów. Haha

Buty które śmierdzą po zmoczeniu, no cóż... Zalęgnął się tam jakiś grzyb, albo inne świństwo, najwyraźniej konstrukcja buta i materiały z których jest wykonany temu sprzyjają. Najrozsądniej jest po prostu pozbyć się kiepskiego obuwia. Niestety, o dobre buty dzisiaj trudno, nawet markowe mają straszne wady.
Jeżeli masz możliwość- roztwór formaliny taki, jak do odkażania butów z grzybic, w worek na jakiś czas i wywietrzyć. Jeżeli nie, to Chłopaki pisali- soda albo środki przeciwgrzybiczne w sprayu. :)
Soda oczyszczona działa cuda.
Ja też użwyam zawsze sody oczyszczonej. Nie wiem kto to wymyślił, ale nalezy mu się medal!