Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Sprzedam Konta Shell
dorotisSs Konto Shell to konto użytkownika utworzone specjalnie dla niego na serwerze, przeważnie w systemie Linux.

Istnieją dwie metody pracy zdalnej na takim koncie.

Pierwsza to SSH czyli tryb tekstowy, konsolowy, łącząc się ze swoim kontem np przez program Putty i w nim wykonując polecenia zadane przez użytkownika. Kliknij tu aby zobaczyć podgląd.

Druga to VNC czyli możliwość pracy na koncie shell poprzez tzw. Pullpit.
[Obrazek: vnc-podglad.png]

Konto Shell z VNC umożliwia także prace na nim w trybie tekstowym SSH. Wszystkie konta są na serwerach z łączami 100Mbps, można na nich wykonywać takie same rzeczy jak na swoim komputerze.

[żródło http://shell.legendteam.net/index.php/co...shell.html ]
"Jeśli skopiowanie płyty to kradzież, to idąc tym tropem - zrobienie komuś zdjęcia to porwanie" - Anonymous
(21.07.2011, 18:33)metis napisał(a): Konto Shell to konto użytkownika utworzone specjalnie dla niego na serwerze, przeważnie w systemie Linux.

Zapomniałeś dodać iż na jednym serwerze takich kont jest kilka/kilkanaście i nie możesz już nic sam zainstalować oraz nie możesz przekroczyć określonej liczby procesów (programów, stron, pobierania plików) uruchomionych na takim koncie.

Dużo lepszym rozwiązaniem jest zakup serwera VPS - jest to podobne rozwiązanie jak konto shell tylko bez ograniczeń co do ilości procesów i można sobie instalować wszystko co chcemy, można np. uruchomić serwery gier itp.
Ale Shelle mniej kosztują :D
"Jeśli skopiowanie płyty to kradzież, to idąc tym tropem - zrobienie komuś zdjęcia to porwanie" - Anonymous
Tzn - gdybym kupiła takiego shella, jaką będę miała rzeczywistą prędkość downloadu i uploadu ?
Na legendteam shell jest 100/100 więc :

na Chomikuj
przez ChomikBox (600-1mb/sec)[bo jest stara wersja boxa 1.o]
przez przeglądarkę (do 10mb/sec)

a inne strony (FileSonic,FileServe,Wupload)
do 10mb/sec
A czy taki shell działa na windzie?
tzn ? To jest konto na kogoś serwerze. Nie wiem jak go się robi. Wiem tylko o co w tym biega.
Chodzi mi o to czy jeśli chciałbym używać go na komputerze z system windows czy będzie mi działał?
Hmm... Nie wiem jak to jest z Linuxem ale na XP to dało by rade.Ja jakbym miał lepszy internet to bym takie coś zrobił ale przez pulpit zdalny. Każdy loguje się do swojego użytkownika i działa w nim. [Żeby to zrobić trzeba zmienić ustawienia w systemie. Łamie Prawa Autorskie][Tylko na Win XP na 7 się nie da]
Oraz bym zainstalował program blokujący dostęp do dysków,ProgramFiles oraz Uruchamianie.

Musisz poszukać w google z linuxem jak to zrobić ja ci nie pomogę.
Na XP to Ci pomogę bo robiłem.
Przecież pytałem się o windows a dokładnie mam xp,czyli da się zrobić?