Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Sprzedawcy na Allegro - skąd mają punkty
Cóż musisz się pogodzić z tym, że na allegro już nie sprzedaż punktów.I tak się dziwie, że dopiero teraz chomikuj porozumiało się z adminami allegro,patrząc na to jak wielkie chomikuj ponosiło straty .Zawsze możesz sprzedawać punkty na innych aukcyjnych stronach lub po prostu pójść do normalnej pracy...
  Odpowiedz
Teraz dowaliłeś z normalną pracą. Zacznijmy od tego że to był dodatkowy dochód miałem automat sprawdzałem wszystko na luzie wieczorem, a druga sprawa oni tracą ? Oni dopiero stracą przez swoje akcję...
  Odpowiedz
Bardzo dobrze, że nie ma sprzedaży pkt na chomikuj. Ciekawe gdybyś pawel4325 założył taki portal chomikuj chciałbyś by pieniądze przewijały ci się koło nosa. Jakbyś był na miejscu administracji chomikuj robiłbyś zupełnie to samo. I czym oni mają niby stracić. Raczej zyskują bo nikt nie kupuje punktów na lewo tylko płaci za nie .
Oh, I’m not afraid to die for the other kind of love
Take me to church
I'll worship like a dog at the shrine of your lies
I'll tell you my sins and you can sharpen your knife
Offer me that deathless death
  Odpowiedz
moim zdaniem można sprzedawać punkty na allegro tylko trzeba wiedzieć jak np. Dajesz w opisie że np sprzedajesz koszulkę a 1mln pkt dajesz gratis za 100zł. Wiadome że koszulki mu nie będziesz wysyłał. Ale pkt a on tobie kase. Tak jak to robili ludzie z biletami na Euro sprzedawali zapałki a 2 bilety na finał dawali za free za 1500zł. I to już jest zgodne z regulaminem allegro i mogą wam na skoczyć :)
  Odpowiedz
(30.08.2012, 11:51)bezebunden napisał(a): moim zdaniem można sprzedawać punkty na allegro tylko trzeba wiedzieć jak np. Dajesz w opisie że np sprzedajesz koszulkę a 1mln pkt dajesz gratis za 100zł. Wiadome że koszulki mu nie będziesz wysyłał. Ale pkt a on tobie kase. Tak jak to robili ludzie z biletami na Euro sprzedawali zapałki a 2 bilety na finał dawali za free za 1500zł. I to już jest zgodne z regulaminem allegro i mogą wam na skoczyć :)

Kolego, to ty chyba do tyłu jesteś, nie widzisz co mi odpisali ? Próba ominięcia regulaminu allegro jak byś nie wystawił tak będzie. Co do elgato.
Nie wiem czy zauważyłeś ale oni sami plików nie wysyłają tylko robią to ludzie, to jeśli im zabronią sprzedawać i mieć z tego zysk to myślisz że grzecznie będą ich utrzymywać ? Chyba nie zrozumiałeś jednej rzeczy a tak się skończy niestety...
  Odpowiedz
Tylko że punkty to waluta na chomiku, nie koniecznie musi być wymienna na złotówki. Zanim pojawiłą się możliwość przelewania punktów, to zbierało je się tylko po to by wykupić Maniaca, albo transfer. A teraz wszędzie każdy chcę czerpać zysk :) Dlatego administracja się wściekła i wywalają takie aukcję na allegro.
  Odpowiedz
Paweł to jak sprzedaż punktów to jest dla ciebie tylko dodatkowy dochód, to tym bardziej nie musisz tego tak tu przeżywać ;).I tak wiadome było(przynajniej dla mnie),że wcześniej czy później chomikuj zabroni allegro sprzedaży punktów w jakiejkolwiek formie.A tak z ciekawości ile w przybliżeniu zarobiłeś na tej sprzedaży punktów :D?
  Odpowiedz
Z tego co widać to aukcje powoli wracają :D. Niektórzy ładnie to obeszli :).
  Odpowiedz
(30.08.2012, 14:35)davi100 napisał(a): Tylko że punkty to waluta na chomiku, nie koniecznie musi być wymienna na złotówki. Zanim pojawiłą się możliwość przelewania punktów, to zbierało je się tylko po to by wykupić Maniaca, albo transfer. A teraz wszędzie każdy chcę czerpać zysk :) Dlatego administracja się wściekła i wywalają takie aukcję na allegro.
Nie wiem od kiedy jesteś na chomiku ale dawniej był "program partnerski" dlatego nikt nie sprzedawał punktów...
  Odpowiedz
(30.08.2012, 14:28)pawel4325 napisał(a): Kolego, to ty chyba do tyłu jesteś, nie widzisz co mi odpisali ? Próba ominięcia regulaminu allegro jak byś nie wystawił tak będzie. Co do elgato.
Nie wiem czy zauważyłeś ale oni sami plików nie wysyłają tylko robią to ludzie, to jeśli im zabronią sprzedawać i mieć z tego zysk to myślisz że grzecznie będą ich utrzymywać ? Chyba nie zrozumiałeś jednej rzeczy a tak się skończy niestety...

Po pierwsze nie zauważyłeś a zauważyłaś . Jestem kobietą :OO
Po drugie wiadomo było, że chomikuj to ukróci i dalej będą zgłaszać naruszenie.
Na ich miejscu każdy by robił tak samo. Więc co tutaj debatować taka waluta panuje na chomikuj chcą miec zyski z wykupu pkt przez portal a jak ludzie kupują na allegro to portal nic z tego nie ma więc zrozumiałe, że aukcje na allegro to w mniemaniu portalu chomikuj nielegalne i okradanie ich.
Oh, I’m not afraid to die for the other kind of love
Take me to church
I'll worship like a dog at the shrine of your lies
I'll tell you my sins and you can sharpen your knife
Offer me that deathless death
  Odpowiedz