Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Środek na pchły dla psa
Witam.
Chciałbym się spytać was o środek Fiprex.
Kupiłem ten środek w zoologicznym ponieważ moja sunia ma pchły. Ciągle się drapie i piszczy. Myślę, że drażnią ją te pchły.
Sprzedano mi ten preparat wiedząc, że mam małego szczeniaka i też ma pchły wiec powiedziała żebym i szczeniakowi nasmarował okolice karku i ogona małą ilością
ale wydaje mi się, że środek jest za mocny dla szczeniaka 4 tygodnie.
Zastanawia mnie, czy jeśli moją sunię nasmaruję to nie zaszkodzi to małemu, który nadal jest karmiony przez nią mlekiem.
W jaki sposób podać ten środek by nie zaszkodził nikomu.
Jeśli nawet bym nasmarował szczeniaka to sunia ciągle go liże co jest nie wskazane.
Proszę o pomoc.
  Odpowiedz
Aktualnie nie mam psa, ale jak był w domu to kupowało się taki specjalny pasek na szyję, i to nawet było skuteczne.
A co do tego preparatu to nie powinien zaszkodzić szczeniakowi.
Bo środek ma działać na pchły a nie na psa :D
  Odpowiedz
Rozumiem.
Ale jest sporo opinii, że szczeniak poniżej 5 miesięcy może się zatruć.
Ja się nie znam ale nie wiem nawet czy sukę tym smarować, która siedzi w budzie ze szczeniakiem.
Sprzedał mi ten preparat, a teraz przeczytałem, że u szczeniąt poniżej 8 tygodni nie stosować.
  Odpowiedz
Chyba, że tak pisze to nie ryzykuj szczeniaka. Szkoda psa :D
  Odpowiedz
Ale nie rozumiem tego w zoologicznym. Proponują ci dla szczeniaka, a na ulotce co innego jest napisane.
Sprzeczne z tym co mówił.
  Odpowiedz