Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Stary polski Hip Hop
Słuchacie czasem starego polskiego Hip Hopu?
52 dębiec, Paktofonika, Kaliber 44, Liroy, 1 8 L, Molesta, Karramba, Grammatik, Fenomen, Slums Attack, WWO i inni.
Jakie są Wasze ulubione kawałki?
[Obrazek: Polska_Flaga.gif] piszę poprawnie
  Odpowiedz
Liroy, tak :) Kiedyś się słuchało... Scyzoryk, Scoobiedoo Ya i ogólnie same przekleństwa co drugie słowo. Wtedy dało się tego słuchać jeszcze, dzisiaj kompletnie przejadła mi się cała otoczka HH. 10 lat temu może jeszcze, jak na czasie był Mezo, Liber, Doniu i te inne Verby, czasem przewinęły się na mojej playliście kawałki typu "Aniele", czy "Młode wilki". Teraz max kilka kawałków mi się podoba, w tym na pewno coś Eldo i OSTR.

Odpowiedz
Trzeci wymiar jeszcze bym dorzuciła :) Słuchało się Vienio, Pele, Borixon, Doniu, Mezo, Liber, Lerek... Dużo tego było. Wszystkie hiciory typu "Moja panienka", "dla mnie masz stajla", "Bezele kochana" ;) "Plus i minus" kalibra... słuchałam w sumie wtedy wszystkich. Pfk, Siedem łez, 3xklan, WSZ i CNE i wielu innych. Często wracam do starych kawałków ;)
  Odpowiedz
Kalibra jeszcze kilka miesięcy temu słuchałem niemal nałogowo :diabel. Do tej poty nie mogę się uwolnić od takich klimatów jak "Moja Obawa" "Plus i Minus" "Konfrontacje" "Gruby czarny kot" (Na piątek 13-tego polecam ;)) czy "Język Polski" który powstał wraz z składem Wzgórze Ya-Pa 3. Oczywiście, Trzeciego wymiaru również słuchałem :D. Paktofoniki słucham tylko niektórych piosenek takich jak "Powierzchnie Tnące" Fokusa, "Gdyby" czy najbardziej rozpoznawalny utwór "Jestem Bogiem". OSTRa kawałków z tamtych lat szczerze mówiąc nie lubię :/. No i jeszcze czasem przewija się Slums Attack i Peja :D.
A we mnie samym wilki dwa oblicze dobra oblicze zła
walczą ze sobą nieustannie wygrywa ten, którego karmię
  Odpowiedz
Hmm... K44- długo ich słuchałam. Kilka kawałków Libera, Trzeci wymiar. 52 dębiec, Molesta- jeden czy dwa kawałki. Paktofoniki oczywiście też. Teraz już tylko wybiórczo. Siłą rzeczy OSTR.
Zawsze unikałam tych (nie chcę nikogo obrazić) troszkę zbyt popowych, nieambitnych i średnich zarówno na warstwie tekstowej jak i beatowej pseudoklasyków polskiego rapu, jak wyżej wymieniony "Aniele" czy "Dla mnie masz stajla". Chociaż mam dla nich nawet za te kawałki szacunek- za szerzenie tej muzy w naszym kraju.
I zaoftopuję- irytuje mnie mylenie hh z rapem. HH to kultura oparta na 4 filarach, w skład których wchodzi rap. No, teraz już na pięciu.
  Odpowiedz
Pamiętam jak już dawno dawno temu słuchałem WWO ;)
To były czasy, kiedyś rap był jakis taki inny, bardziej magiczny.
  Odpowiedz
Stary polski HH najlepszy, ale już nie wróci. Niestety.
  Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości