Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Streszczenie Ksiązki pt ,,Zemsta''
Myślał, myślał i ... wymyślił.
Devil może poszukaj filmu w necie, obejrzyj dokładnie albo jak masz możliwość to do teatru. Strój wieczorowy nie jest obowiązkowy.
[Obrazek: Polska_Flaga.gif] piszę poprawnie
YOU'LL NEVER WALK ALONE.

Odpowiedz
admin napisał(a):Bez trudu sprawdzimy czy treść nie będzie skopiowana z zasobów sieci.

Devil naprawdę myślałeś, że to przejdzie?
Rozczarowałeś mnie. Liczę, że wyciągniesz wnioski na przyszłość.
Nie oszukujesz nas, tylko samego siebie.

Uzyskać tu możesz pomoc na wiele rzeczy, ale w Twoim przypadku to czyste lenistwo.
Gotowce mógłbyś tu dostać na trudne lub bardzo trudne zadania, ale przeczytanie "Zemsty"
to śmiech na sali.
Nie wiem jak MissFuneral, ale ja będę konsekwentny - wobec czego moja oferta jest nieaktualna.

Teraz powtórzę - wyciągnij wnioski na przyszłość.

Mam nadzieję, że mimo to zachowasz twarz i zrobisz to o co prosiła MissFuneral.
Dla Ciebie ten temat wcale się nie zakończył...

Nadal czekamy na Twoją pracę.

Odpowiedz
Podczas porannej rozmowy ze swoim sługą, Dyndalskim, Cześnik Raptusiewicz zwierza się ze swych planów małżeńskich. Pragnie poślubić Podstolinę ,,arcymiłą wdowę'' a do tego właścicielkę znacznego majątku. Uważa, że jest ona lepszą kandydatką na zonę niż młoda i płocha Klara, z którą wcześniej zamierzał się ożenić. Dyndalski przestrzega swego pana, że ,,w małżeńskim ciężko stanie'' i przypomina o chorobach, które go dręczą. Zniecierpliwiony Cześnik nie zwraca żadnej uwagi na jego słowa, twierdząc ,,ot co powiesz, wszystko głupio '' . Przybywa Papkin - Typowy ,,modny kawaler'' - pochlebca, pieczeniarz, żyjący z łaski i pieniędzy Cześnika. Uważa się za dzielnego rycerza, doskonałego jeźdźca, swą szable nazywa Artemizą, chwali się swoimi rzekomymi podbojami sercowymi, a w rzeczywistości jest tchórzem i kłamcą. Cześnik, znając dobrze jego charakter i krętactwa Papkina, nie wierzy w ani jedno jego słowo, ale postanawia go wysłać jako swata do Podstoliny.
Opowiada Mu o jego sąsiedzie z drugiej połowy zamku, którym jest ,,Rejent Milczek - słodki,cichy ale z diabłem, z diabłem w duszy!
Papkin ucieszony w roli swata, przedstawia swe zamysły: Cześnik ożenił się z Podstaliną a on z Klarą.
Wysyła Papkina, aby przegonił pracujących murarzy.
W tym samym czasie Wacław syn Rajenta, spotyka się z Klarą. Młodzi kochają się od dawna i pragną załagodzić konflikt między Cześnikiem a Rejentem, aby uzyskać ich zgodę na swój ślub.
Oboje zastanawiają się nad sposobem, dzięki któremu mogliby zawrzeć małżeństwo.
sługa Cześnika, Smigalski, razem z grupą ludzi i Papkinem wyruszają na murarzy.
Rozpoczyna się bójka między murarzami a ludźmi Cześnika, podczas której której Milczek i Raptusiewicz grożą sobie z okien. Rejent widząc szanse na poddanie Cześnika do sądu za napad i pobicie, nakazuje swoim murarzom nadstawić karku. W Czasie bójki Wacław poddaje się Papkinowi- w ten sposób chce dostać się do domu Cześnika. Przedstawia się jako komisarz Rejenta.
  Odpowiedz
Zainteresowanych zapraszam nadal tutaj : Cały akt. 1 - kopia !

http://polski.opracowania.pl/gimnazjum/z...eszczenie/

Devil - naprawdę nas nie oszukasz... jak już to tylko cały czas będziesz siebie oszukiwał. Nałożone na ciebie punkty - pod żadnym względem nie zgadzam się na ich ściągnięcie , póki naprawdę nie zobaczymy twojej pracy ;)

Devil - to ma być twoja praca twoimi słowami. Nigdy nie napiszesz opracowania dosłownie słowo w słowo nawet jeżeli będzie dostępne w internecie i nauczysz się go na pamięć.
  Odpowiedz
Bohaterowie:
Cześnik Raptusiewicz
Rejent Milczek
Papkin
Podstolina
Klara
Wacław
Zemsta Jest komedią o czterech aktach podzielonych na sceny
  Odpowiedz
Devilek, nawet nie trzeba sprawdzać w internecie, aby stwierdzić że to nie twoje opracowanie. Zrozum w końcu że egzaminu kończącego gimnazjum nie napiszesz na spółkę z internetem.
  Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości