Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Szybcy i wściekli 6 / The Fast and the Furious 6
[Obrazek: szybcy-1374787757.png]

Opis fabuły
Szybcy i wściekli 6 to kontynuacja historii z piątki. Otóż do Hobbsa dociera informacja
iż Letty żyje. Ten wyrusza z informacją do Toretto, który chcąc sprawdzić czy
Letty żyje zgadza się na pomoc Hobbsowi w pojmaniu poszukiwanych najemników,
w zamian za pełną wolność i oczyszczenie z zarzutów.

Moja opina
Kolejny film a w zasadzie seria której jestem fanem a którą będę musiał zbesztać.
Po obejrzeniu piątki, a w zasadzie po zobaczeniu sceny ze zdjęciem Letty byłem
cholernie ciekaw co będzie dalej. Czekałem cały rok aż w końcu doczekałem się
do premiery filmu. Na początku bohaterowie którzy są świetni, znajdują się na
swoich miejscach a w szczególności Vin Diesel którego jestem fanem.
Po obejrzeniu szóstej części miałem dziwne wrażenie jakbym oglądał ten film,
czuć było w nim klimat piątej części. Kolejny raz zawiodłem się co do tego
z czego seria była znana - z wyścigów. Już w piątej części było ich mało a szóstka
nie poprawiła mojego zdania. Nie doświadczymy w tej części spektakularnych
wyścigów, pięknych kobiet i tuningowanych bryk. W całym filmie, był dosłownie
jeden wyścig - kogo, nie będę zdradzał i psuł Wam zabawy z oglądania. Moim
głównym zarzutem którym chciałbym się podzielić jest fakt iż z filmu w którym
przodowały wyścigi uliczne, świetne bryki i wszechobecne panienki zrobił
się zwykły film akcji. Jednak nawet w tym aspekcie Justin Lin odwalił kawał
jakby nie było dobrej roboty i zrobił dobry wciągający film. Film ratuje w moich
oczach tylko to iż jestem fanem serii Szybkich i Wściekłych. Ze słabszych rzeczy
wymieniłbym jedynie niektóre idiotyczne sceny takie jak chociażby ta z samolotem
- ten kto oglądał ten wie. Z Szybkich zrobiła się mała telenowela i choć wiem
że następna część będzie średnia i tak ją obejrzę tylko ze względu na sentyment
do serii.

Podsumowując, mało wyścigów, mało panienek i mało Szybkich i Wściekłych.
W zamian dostajemy dobre kino akcji, ze świetnymi aktorami. Moja ocena to
8/10 lecz nie ukrywam że gdyby nie sentyment do serii nota była by dużo niższa.

Ponownie, jakie jest Wasze zdanie na temat tego filmu? Jestem ciekaw - piszcie.
Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
  Odpowiedz
B0hazard napisał(a):Podsumowując, mało wyścigów, mało panienek i mało Szybkich i Wściekłych.
W zamian dostajemy dobre kino akcji, ze świetnymi aktorami.
O ile pamiętam, poprzednim wersjom zarzucano właśnie, że nie ma tam nic oprócz fajnych aut i takich samych panienek.
Myślę, że kolejna taka sama wersja tylko w innym otoczeniu nie spotkała by się z tak dużym zainteresowaniem. Zdania na pewno będą podzielone, jednak ja uważam, że to dobry kierunek. Nie oglądałem jeszcze 6-stej części, ale na pewno obejrzę po tak ciekawej recenzji gdy będę miał taką możliwość. Zachęciłeś mnie. :)
  Odpowiedz
Jestem fanką serii Szybcy i wściekli. Oglądałam wszystkie poprzednie części, a 6 jeszcze nie miałam okazji. Przyznam, że Twoja recenzja bardzo mnie zaciekawiła i sięgnę po ten film jak najprędzej.
---------------------------------------------------------------
Po świetnej recenzji B0hazarda zdecydowałam się na obejrzenie szóstej części serii Szybcy i wściekli właśnie dziś. Owszem, jest tutaj za mało wyścigów, ale za to mamy całkiem niezłe efekty akcji. Co mi się podoba najbardziej? Chłopcy udowodnili, że najważniejsza jest rodzina. Szacun dla reżyserów i scenarzystów, że ukazali to w takim świetle. Czekam na część 7, bo jestem ciekawa czy dowiemy się czegoś więcej o tym Tokio Drift. Część szósta zasługuje na mocną 9, według mnie.
  Odpowiedz