Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

TES V: Skyrim- wymagania
Powiem ci, że dziwi mnie to, bo masz dużo lepszy sprzęt ode mnie. Pokombinuj sobie z detalami, bo takie jak cienie, shadery możesz sobie dać na niskie, natomiast tekstury i zasięg poszczególnych obiektów możesz odpowiednio wyregulować. Jak masz w miarę wysoka rozdzielczość, to wyłącz antialiasing, zostaw sobie tylko filtrowanie anizotropowe tekstur, bo w wysokiej rozdzielczości będą na nich falować krawędzie. Powiem ci, żebyś spróbował przełączyć się na Intela lub odwrotnie i posprawdzał jak to chodzi tu, a tu. Z programów do nagrywania, lepiej używaj Action, bo mniej obciąża komputer i filmy zajmują dużo mniej.
  Odpowiedz
  Odpowiedz
Fraps trochę kłamie jeśli chodzi o klatki.
Możesz w ustawieniach swojej karty graficznej ustawić wszystko na max wydajność, wtedy powinieneś
zyskać kilka klatek.

Co do wcześniejszej wypowiedzi, z tymi 25 klatkami się nie zgodzę. Osobiście grając już spory czas
na komputerze widzę różnicę. Grając w BF3 w 60 klatkach i spadając na 35-40 już widzę różnicę
(mówię o multi). Być może to złudzenie ale granie w 25 klatkach wydaje mi się nie możliwe.
Jak dla mnie gra musi mieć stałe 50-60 klatek aby mówić o płynności rozgrywki.
Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
  Odpowiedz
Raczej nie, poza drobnymi optymalizacjami, silnik jest jaki jest. Patch usuwa głównie bugi związane z questami i poprawia pewne wizualne błędy, optymalizuje też zużycie pamięci i poprawia stabilność. Polecam jednak wgranie najnowszego 1.9 ponieważ wprowadza nowy poziom trudności dla wysokopoziomowych postaci i ogólnie poprawia grę. Wszystko poustawiaj sobie tak, aby mieć więcej jak 30 FPS i możesz śmiało śmigać.
  Odpowiedz
Skyrim się jakby troszkę ustabilizował i podczas gry mam średnio 45 klatek przy ustawieniach medium. Żeby nie robić niepotrzebnego śmietnika chciałem Was jeszcze zapytać czy Diablo III które planuje nabyć też pociągnie na mniej więcej takiej samej ilości klatek jak Skyrim, czy raczej na takim sprzęcie jaki mam nie warto kupować?
  Odpowiedz