Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

TVP dzieli programy reklamami - KRRiT sprawdzi
Telewizja Polska od kilku lat dzieli swoje programy na kilka części, by ominąć ustawę i w przerwie wyemitować bloki reklamowe. KRRiT zainteresowała się kontrowersyjnymi działaniami publicznego nadawcy.

[Obrazek: logo_tvp.gif]

Telewizja Polska od wielu miesięcy omija ustawę, która publicznemu nadawcy zakazuje przerywanie programów
reklamami (wyjątek stanowią m.in. przerwy techniczne podczas transmisji
sportowych). TVP sprytnie dzieli na kilka części swoje programy na dwie niezależne część, by w przerwie między nimi wyemitować blok reklamowy.

Jak podaje Presserwis, sprawą zajęła się już Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji, która wzięła pod lupę działania Telewizji Polskiej. Na razie KRRiT zainteresowało "kawałkowanie" transmisji ostatniej gali "TeleKamer". Obecnie trwa wymiana
korespondenci między TVP a KRRiT.

Działo się to np podczas nowego show TVP2 "Bitwa na głosy". Po medialnych informacjach KRRiT przyjrzy się bliżej także nowemu show TVP. Jeśli KRRiT w działaniach TVP dopatrzy się łamania ustawy będzie mogła nałożyć na nadawcę karę.

Jednak kontrowersyjna działalność
TVP ciągnie się już od 2007 roku. Z kolei pod koniec 2010 roku publiczny nadawca przegrał także przed sądem, który uznał, że TVP nie może reperować swego budżetu, dzieląc programy na części i nadając w przerwach reklamy. Na TVP nałożono karę 0,5 mln zł.

media2.pl
  Odpowiedz
Możesz sobie nie lubić TVP i podawać przykłady jaka jest "be".

A abonament RTV opłacasz???

Pewno nie opłacasz i dlatego myślisz, że możesz na nich "narzekać".
Nie opłacony przez Ciebie abonament doprowadza do tego, że TVP musi sobie "dorabiać".

Brak źródła artykułu, to nie są Twoje "dywagacje". (kłania się regulamin forum).

Popraw literówkę w swoim "dopisku" (1 linijka, pogrubiona), i jak możesz to pisz bez pogrubiania tekstu.

Ps. Jako zwykły użytkownik forum Odjechanych mam prawo wskazać błędy w napisanym przez kogoś poście.
[Obrazek: Polska_Flaga.gif] piszę poprawnie
YOU'LL NEVER WALK ALONE.

Odpowiedz
Cytat:Popraw literówkę w swoim "dopisku" (1 linijka, pogrubiona), i jak możesz to pisz bez pogrubiania tekstu.
Może zostać, byle nie nadużywać tego na każdym kroku.

TVP nie oglądam więc nie przeszkadzają mi tam żadne reklamy.

Cytat:Na TVP nałożono karę 0,5 mln zł.
Ładna sumka ;)

Center dodaj źródło ;)
  Odpowiedz
(09.03.2011, 21:13)KruchyFix napisał(a):
Cytat:Popraw literówkę w swoim "dopisku" (1 linijka, pogrubiona), i jak możesz to pisz bez pogrubiania tekstu.
Może zostać, byle nie nadużywać tego na każdym kroku.

TVP nie oglądam więc nie przeszkadzają mi tam żadne reklamy.

Cytat:Na TVP nałożono karę 0,5 mln zł.
Ładna sumka ;)

Center dodaj źródło ;)

Odnośnie "literówki":
"by w ominąć ustawę" - niby drobiazg ale jednak.
Czytanie tekstu "po łebkach" czasami prowadzi do wielkich "rozczarowań".

YOU'LL NEVER WALK ALONE.

Odpowiedz
Leszku, z tego co przeczytałem to Center nie narzeka na TVP1, lecz kopiuje tekst z jakiejś strony. (tutaj Center proszę o podanie źródła)
Co do pogrubionego tekstu... Autor wyróżnił streszczenie tego co mogliśmy przeczytać poniżej, więc jest do przyjęcia.

Co do tematu... takie dzielenie programu zdążyłem już dawno zauważyć. Programów na TVP1 nie oglądam, a jeśli już to rzadko, więc na to uwagi szczególnie nie zwracam. Częściej oglądam filmy, a jak wiemy podczas ich reklam nie ma, tutaj więc zastrzeżeń nie mam.
[Obrazek: 98687577.jpg]
"You think you know me..."

Odpowiedz
(09.03.2011, 21:37)Saibo napisał(a): Leszku, z tego co przeczytałem to Center nie narzeka na TVP1, lecz kopiuje tekst z jakiejś strony. (tutaj Center proszę o podanie źródła)
Co do pogrubionego tekstu... Autor wyróżnił streszczenie tego co mogliśmy przeczytać poniżej, więc jest do przyjęcia.

Co do tematu... takie dzielenie programu zdążyłem już dawno zauważyć. Programów na TVP1 nie oglądam, a jeśli już to rzadko, więc na to uwagi szczególnie nie zwracam. Częściej oglądam filmy, a jak wiemy podczas ich reklam nie ma, tutaj więc zastrzeżeń nie mam.

Niestety, nie mogłem przeczytać tekstu źródłowego. Wywnioskowałem, że autor posta dodał swój "komentarz" pogrubiając go w celu wyróżnienia swojego tekstu.
Czy słusznie? Nie wiem, może będzie dana mi okazja sprawdzenia tego.

YOU'LL NEVER WALK ALONE.

Odpowiedz
Cytat:nie narzeka na TVP1, lecz kopiuje tekst z jakiejś strony. (tutaj Center proszę o podanie źródła)
Czy to jest aż takie trudne żeby samemu odnaleźć domniemane źródło?

Zaznaczasz cały tekst, potem kopiujesz go do Google i szukasz.
W wynikach w pierwszym linku jest oryginał tekstu.
Uprzedzę Centera i podam źródło: media2.pl
  Odpowiedz
A ja odniosę się do tego tak:
Przywykłem do reklam w takim stopniu że oglądając film z komputera podświadomie czekam (lub mój organizm) na przerwę. Skąd to się wzięło? A no z telewizji. W TVP nie ma może tego zjawiska jak w TVN i innych komercyjnych stacjach, ale do wszystkiego można się przyzwyczaić. Nasze życie (bynajmniej moje) opiera się na takich małych przerwach na odetchnięcie. Takie coś dają nam reklamy.
  Odpowiedz
(10.03.2011, 01:38)mabud73 napisał(a): A ja odniosę się do tego tak:
Przywykłem do reklam w takim stopniu że oglądając film z komputera podświadomie czekam (lub mój organizm) na przerwę. Skąd to się wzięło? A no z telewizji. W TVP nie ma może tego zjawiska jak w TVN i innych komercyjnych stacjach, ale do wszystkiego można się przyzwyczaić. Nasze życie (bynajmniej moje) opiera się na takich małych przerwach na odetchnięcie. Takie coś dają nam reklamy.

Dodałem źródło :P wyleciało mi to z głowy, a co do reklam to ja też tak mam że jeśli np oglądam nagrany film z polsatu to dopiero po kilku minutach zauważam (czasem) że leci reklama tzn. przypomina mi się że mogę ją przewinąć bo jest to nagranie.
  Odpowiedz
Wszystko wyjaśnione, wiemy skąd jest artykuł, kto popełnił błąd.

Było minęło.
YOU'LL NEVER WALK ALONE.

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości