Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Taekwondo WTF
Dlaczego Taekwondo? - A dlaczego nie?

Dlaczego sztuki walki?
Taekwondo trenowałem kilka lat. Obecnie mam przerwę.
Zdecydowałem się na ten sport ponieważ w tym się czuję najlepiej. Zaczęło się od filmów z Jean-Claude Van Damme. Z kolegą robiliśmy salta i inne myki gdzie tylko się dało. Pamiętam jak w podstawówce rozpierała nas energia i ćwiczyliśmy celność naszych kopnięć obrotowych na kranie. :):)

Początki
Moja 'kariera' zaczęła się od Aikido, jednak nie był to styl dla mnie. Zero kopania. Same chwyty, który i tak trundo zastosować w realnej walce.
Więc szukałem czegoś twardszego brutalniejszego. Wkońcu trafiłem na Karate i równolegle Judo. Jeden sensei prowadził na jednym treningu oba te style. Trwało to jakieś 10 lat.

Nowe miejsce zamieszkania
Przyszedł czas przeprowadzki z domu rodzinnego. Niestety nie miałem możliwości kontynuowania treningów Karate ponieważ przeniosłem się daleko od miasta rodzinnego. Tutaj gdzie mieszkam znalazłem sekcję Taekwondo - ku mojej uciesze. :)

Niestety mam tylko stare fotki, które mi ocalały. Z przed kilku lat.
Gdzieś w sieci poniewierają się moje fotki z zawodów w Krynicy.

[Obrazek: taekwondo1.jpg]

[Obrazek: taekwondo.png]

[Obrazek: f6d145e78f1eb014gen.jpg]
  Odpowiedz
Szacun Baronku jako dziecko chciałam trenować karate ale skończyło się na chceniu :D
  Odpowiedz
Baronku może zrobisz internetową szkółkę karate :D?
Ps. Fajne zdjęcia :D
---
  Odpowiedz
(30.03.2011, 19:10)szymon1 napisał(a): Baronku może zrobisz internetową szkółkę karate :D?
Ps. Fajne zdjęcia :D

Proszę bardzo już coś podobnego tworze na forum:
http://odjechani.com.pl/Forum-Taekwondo
  Odpowiedz
:P jak na życzenie ;D
---
  Odpowiedz
Bardzo fajne hobby mi przeszło jak kolega chciał mnie nauczyć kata, niby umiałem ale po tym wszystkim aż przepukliny dostałem
  Odpowiedz
Hmmm ja swojego czasu chodziłem na Karate, ale mi to już "przeszło"
Baron fajne hobby :)
  Odpowiedz
Baronfajne hobby :-) ja trenowałem kung-fu 12 lat (na razie mam przerwę ale muszę wrócić bo wszystko we mnie aż chodzi i trzeba trochę pochodzić żeby się wyładować)
  Odpowiedz
Brawo Baron - świetny sport, świetna sztuka walki.
  Odpowiedz
fanatstiko jednym słowem :)) czekam na pierwsze lekcje ;))
  Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 7 gości