Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Tanie gry ze Steam?
Znalazłem dzisiaj taki filmik:

Aby otrzymać kody do steam
Wymagane jest założenie konta na stronie
freecd-key.com

i doładowania min 10 funtów = ok. 50 zł
autor twierdzi, że będziemy mogli za to dostać kody do 50 gier ze Steam.

wychodzi, że mam 1 grę za 1 zł - np Crysis 2, czy Contuer Strike Go

Próbował ktoś?
Czy to legalne, czy mogą mi zbanować potem konto STEAM?
Wdzięczność - najpiękniejcza waluta na świecie.
Jeśli masz szybkie łącze i chcesz ściągać z kilkudziesięciu serwerów uploadowych bez limitu prędkości, przetestuj TO:
[Obrazek: new_400x50.jpg]
  Odpowiedz
Napewno nie jest to legalne, cd key pewnie pochodza z kradzionych kart kredytowych tak jak gift cody do minecrafta kupujesz za 20zl(normalnie 60) i banuja ci po 2 dniach gry.
  Odpowiedz
(11.11.2011, 22:17)Zaxer napisał(a): Napewno nie jest to legalne, cd key pewnie pochodza z kradzionych kart kredytowych tak jak gift cody do minecrafta kupujesz za 20zl(normalnie 60) i banuja ci po 2 dniach gry.

Skąd masz pewność że nie jest to legalne ??
Przedstaw jakieś dowody, oskarżyć kogoś bez dowodów jest łatwo ale to oszczerstwo (podlega pod kodeks karny), jeśli nie jesteś pewien to lepiej nie pisz nic.

A teraz wracając do tematu, nie wiem czy jest to legalne ale sprawdziłem możliwość wykupienia konta resellerskiego na steam i powiem tylko tyle że dla Polski ceny są o jakieś 60% wyższe niż dla USA, co za tym idzie istnieje taka możliwość aby ceny były tak niskie (jednak mało opłacalne).
W odpowiedzi na pytanie o ceny dowiedziałem się, że mogę dostać rabat w wysokości 40-70% od ceny dla polski, gdybym mieszkał np. w USA to rabat jest ten sam ale od ceny dla USA, wtedy cena klucza wynosiłaby jakieś 12 zł brutto.

Podsumowując, klucze wcale nie muszą być z nielegalnego źródła.

Postaram się jeszcze potwierdzić wiarygodność witryny i dam znać jeśli coś się dowiem.
  Odpowiedz
na filmiku gość twierdzi że klucze pochodzą z wersji promocyjnych wystawianych np. na targach gier komputerowych.
Dana firma lansując grę wypuszcza kilkaset kopii promo i potem nie szprzedaje ich tylko chyba są na spisane straty.
Nie wiem. Dla mnie wyglada przekonywająco, ale nie chcę ryzykować i stracić 50-60 zł.
Wdzięczność - najpiękniejcza waluta na świecie.
Jeśli masz szybkie łącze i chcesz ściągać z kilkudziesięciu serwerów uploadowych bez limitu prędkości, przetestuj TO:
[Obrazek: new_400x50.jpg]
  Odpowiedz
Na targach bardzo często producenci gier rozdają kupony na gry więc bardzo prawdopodobne że koleś załatwił sobie takie klucze właśnie na targach.
Jak znajdę chwilę to sprawdzę czy gość jest wiarygodny, kupię kilka kodów.
  Odpowiedz
I jak tony?
Sprawdziłeś?
  Odpowiedz