Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Telefon do 700 zł
B0hazard napisał(a):Jeśli chce zainwestować w jakość i nie kupić ***** to zdecydowanie nie może
kupić samsunga bo wszystkie jego telefony nie stoją na wysokim poziomie jeśli
chodzi o jakość - ot tak plastikowe telefony które z wersji na wersje wyglądają tak
samo i przez beznadziejną nakładkę samsunga mulą jak żadne inne. W tej kategorii
Samsunga nie wyprzedzi nikt. Zapomniałem o pulsometrze i nie do końca działającym
czytniku linii papilarnych zerżniętym z Apple ale z miernym skutkiem. Samsunga
zdecydowanie odradzam to jedne z najbrzydszych i najwolniejszych telefonów które
tylko w testach syntetycznych wypadają dobrze ze względu na dziwną politykę tej firmy.

Popieram to w 100%. Ja zawsze byłem można powiedzieć fanem Samsung'a, nie chciałem słyszeć o innych produktach i teraz tego żałuję. Wiele produktów działa bardzo płynnie po wyjęciu z pudełka, a kiedy zaczniemy z niego korzystać i instalować nasze aplikację, to z dnia na dzień z tygodnia na tydzień ... zaczyna gorzej pracować.

Ostatnio kilka dni temu byłem w sklepie i oglądałem sobie telefony i moją uwagę zwrócił Sony Xperia Z3 i Z3 Compact. Telefon pracoał płynnie szybko i ma dość przyjemną nakładkę która jest dość prosta i przejrzysta, podobna do czystego androida, lecz nie jest taka smutna i goła. Pomimo mojej już nienawiści do androida którą zawdzięczam Samsung'owi zacząłem się zastanawiać czy jeszcze nie spróbować takiej Xperii Z3, głównie za wygląd i wykonanie tego telefonu robi wrażenie.

A wracając do tematu, Autor tematu tak jak już powiedział B0hazard pójdź do sklepu i się pobaw różnymi telefonami w odpowiadającej Ci cenie, a następnie wybierz ten co Ci najbardziej odpowiada, bo z z jednej strony pytanie się ogólnie jaki telefon na forum (nie zależnie jakim) wywołuje z lasu tak zwanych faanboy'ów, którzy będą Cie przekonywać do tego co oni maję i będą wmawiać, że jest to najlepsze.

Telefony w przedziale cenowym między 499 a 700 zł
Android:
- Sony Xperia E3
- LG G2 Mini
- LG L Bello
- LG L90
- Samsung Galaxy SIII mini
- HTC Desire 310

Windows Phone:
- Nokia Lumia 630/635
- Microsoft Lumia 535

To są telefony, którymi można się zainteresować w tym przedziale cenowym. Oczywiście kolejność nie ma znaczenia. Dodatkowo możesz obejrzeć sobie recenzje zamieszczane na YT i co nie co poznać wady i zalety poszczególnych telefonów.
  Odpowiedz
Dlatego nie patrzy się wyłącznie na firmę ale na zawartość telefonu czyli jego tzw. bebechy :P
Muli Ci telefon, niektóre aplikacje się same zamykają? - za mało ramu. Niektóre modele mają mniej niż 512mb co jest minimalną granicą dla normalnego posługiwania się telefonem.

Polecam ci również zobaczyć Xperia M2 za 700 zł ;)
[Obrazek: xperia-m2-black-1240x840-60271196b119d9c...e7c71f.jpg]
Niedostępny
  Odpowiedz
GiBSON napisał(a):Ostatnio kilka dni temu byłem w sklepie i oglądałem sobie telefony i moją uwagę zwrócił Sony Xperia Z3 i Z3 Compact. Telefon pracoał płynnie szybko i ma dość przyjemną nakładkę która jest dość prosta i przejrzysta, podobna do czystego androida, lecz nie jest taka smutna i goła. Pomimo mojej już nienawiści do androida którą zawdzięczam Samsung'owi zacząłem się zastanawiać czy jeszcze nie spróbować takiej Xperii Z3, głównie za wygląd i wykonanie tego telefonu robi wrażenie.
Ja nigdy bym nie kupił telefonu SONY. Jest to marka, która upada, z każdym rokiem jej stan finansowy i rynkowy jest coraz gorszy. Ta firma okradła ludzi na kontach PSN zasłaniając się hakerami. Ekrany się bardzo szybko niszczą, są awaryjne.

We wszystkich rankingach Samsung jest na pierwszych miejscach:
1[Obrazek: 7-smartfonow-test-tabela-testowa-s.jpg]

2 http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje...ecane.html
3 http://www.gsmmaniak.pl/369984/najlepsze...znes-2014/
i wiele innych

Odpowiedz
robotox1 napisał(a):We wszystkich rankingach Samsung jest na pierwszych miejscach:

Po pierwsze ranking to nie wszystko, a po drugie w benchark'ach samsung oszukuje procesor jest do benchmark'u podkręcony i niby wydajniejszy.
  Odpowiedz
A co myślicie o marce Xiaomi-ma ktoś z was jakiś telefon od nich?Ostatnio czytam dużo pozytywnych recenzji na ich temat i zastanawiam się czy nie kupić jakiegoś modelu tej firmy.
  Odpowiedz
Mam na sprzedaż Xiaomi Redmi 1S.
A sA jeszcze inne ciekawe marki jak Meizu, Lenovo, Asus, Coolpad, Huawei.
Najlepiej poczytaj sobie recenzje na forum *******, albo zerknij do działu jaki telefon kupić , będziesz miał porównanie Xiaomi do innych marek.
  Odpowiedz
Xiaomi bardzo fajne telefony robi a i recenzje jak czytam na innych stronach mają bardzo dobre.Sam się zastanawiam nad kupnem od nich telefonu jak będę wymieniał.W przedziale do 700 zł na pewno można też dodać Motorole Moto G i Moto G 2 Gen.
  Odpowiedz
HTC Desire X
- Dwurdzeniowy procesor
- Android 4.0
- 4 cale (wyświetlacz Super LCD)
- 5 MPX aparat
- 768 MB pamięci RAM
  Odpowiedz
Iphone 4/4s 8gb.
Jeśli cię to nie satysfakcjonuje, to jakiś chinczyk. Fajne telefony na Overmax (dostępne w Polsce), możesz również latać po sklepach typu biedronka, real i wyszukiwać tam perełek.
Ludzie boją się kupować chińczyków, ale nie warto. W samsungu np. przepłacasz za firmę, tam nie musisz.
  Odpowiedz
Firma prezentująca telefony myPhone ma w swojej ofercie dobre i takie, które nie przekraczają 700zł!
Warto sprawdzić! :)
  Odpowiedz