Teraz czytam, ostatnio przeczytałem/am...
|
Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
Fastlane Milionera autorstwa MJ DeMarco. Trochę inny rzut na oka na działania z zakresu inteligencji finansowej. Górnolotna, ale mimo wszystko, książka warta uwagi.
19.02.2014, 17:44
Obecnie czytam tylko lektury:
opowiadania Tadeusza Borowskiego a konkretnie opowiadanie ,,Bitwa pod Grunwaldem", z tej tematyki leży jeszcze u mnie ,,Inny świat" (Gustaw Herlink Grudziński), ale nie wiem kiedy i jak to przeczytam, bo nie bardzo mi się podoba (I tak leży już chyba miesiąc). Z przyjemniejszych książek jest ,,Mistrz i Małgorzata"[i/] mistrza Bułhakowa, czeka aż skończę opowiadania, i [i],,Transatlantyk" Gombrowicza, którego jeszcze co prawda nie zaczęłam czytać, ale mam przeczytać do piątku (liczę, że nie będę rozczarowana). Z czekających pozycji- na wtorek mam przeczytać ,,Zdążyć przed Panem Bogiem" ale jeszcze tego nie zdobyłam ![]() No i oczywiście jedna z bardziej zajmujących pozycji, czyli podręcznik z historii (fragmenty na piątek) ;D ![]()
18.03.2014, 20:05
Obecnie czytam: 'Tajemnica Grobowca' Steve Berry.
Sukces nigdy nie jest ostateczny. Porażka nigdy nie jest totalna. Liczy się tylko odwaga.
Strona z tapetami na pulpit - polecam
18.03.2014, 21:31
W tej chwili czytam "Króla mieczy" Nicka Stone'a
18.03.2014, 23:33
Dlaczego nikt nie krzyczy że mam w poprzednim poście błąd z bb-codes?
Moja lista czytanych książek trochę się zmieniła- co prawda dalej ,,wisi" na niej ,,Inny Świat" ale pozostałe pozycje uległy zmianie: -A. Camus- ,,Dżuma"- dwa rozdziały już za mną, teraz czeka mnie dylemat: czytać lekturę na lekcję czy też może... -W.Reymont- ,,Ziemia obiecana"- ...czytać do prezentacji. Co prawda też przeczytałam dopiero dwa rozdziały (co z tego że dużo krótsze) ale mimo nielekkiego języka (czasem zdarzają się zdania o nietypowej budowie...) wydaje mi się ciekawsza. - dodatkowo przeglądam różne opracowania i ,,prace na temat", mogące wnieść coś do mojej matury (chociaż patrząc na bibliografię można się przerazic), podręczniki i zbiory zadań (przy czym jak zbiór rozumiem co najmniej jedną kartkę z zadaniami :-) ). ![]()
18.03.2014, 23:40
Odświeżam sobie obecnie Prawa Sukcesu Napoleona Hill'a, przy tym brnę z którymś tam tomem Pieśni Lodu i Ognia, a w międzyczasie jak mnie weźmie, przysiadam po raz wtóry do The Game Strauss'a.
27.03.2014, 19:08
Wczoraj skończyłem czytać kamienie na szaniec, już któryś raz, a w najbliższym czasie przeczytam ''za żelazną kurtyną'' i ''największy wróg Hitlera''
"Bądź dobrej myśli, bo po co być złej" - Stanisław Lem.
28.03.2014, 16:41
-Mentalność mieszkańców wielkich miast- Georg Simmel
-Ziemia Obiecana- do matury (ale nie bez przyjemności ;-) ) -leżą i czekają Inny Świat i Dżuma których chyba nie przebrnęłam -na przeczytanie czekają: Zbrodnia i kara; Lalka; Ludzie bezdomni... ![]()
30.09.2014, 15:40
Ostatnio:
Zbiór opowiadań Sławomira Mrożka Riceburners Hłaski Tortilla Flat Steinbeck'a Czyli wielki powrót do klasyki. ![]() A na poprawę morale: To nie jest zawód dla cyników Ryszarda Kapuścińskiego Przyznam, że książka daje do myślenia. |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości