Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Testy pierwszej bomby EMP
Information 
Na pustyni Utah, Boeing wraz z amerykańskimi siłami powietrznymi odbył pierwsze testy bomby EMP, czyli impulsu elektromagnetycznego. Odtajniono film z tego “eksperymentu”.

Science Fiction stało się faktem

O ile szczegóły budowy nowej broni nie są jawne, to wiadomo, że jej nośnikiem jest coś na kształt rakiety, która przelatując nad danym terenem “bombarduje” go promieniowaniem elektromagnetycznym, unieszodliwiając tym samym wszelkie urządzenia elektroniczne.

Jak widać na powyższym filmiku, radość inżynierów ze stworzenia broni, która nie zabija ludzi, a jedynie sprzęt, jest ogromna. Oczywiście broń ma służyć do ochrony amerykańskich żołnierzy (chociaż warto wspomnieć, że niedawno Barack Obama wydał zgodę na “zapobiegawcze” ataki w “cyberprzestrzeni”, tj. w sieciach obcych krajów).

Czyli jeśli dobrze myślę jest to broń która nie zabija ? Takjest . Takie rozwiązania mi się podobają.

Źródło : klik
  Odpowiedz
Broń nie zabija, ona paraliżuje zaatakowane kraje lub obiekty - zabijał będzie paraliż infrastruktury... a ręce pozostaną czyste.
  Odpowiedz
Czytałem już o tym. To będzie skuteczne przeciwko walce z terroryzmem, bo bez strat w cywilach można zniszczyć łączność w danym budynku pozbawiając w ten sposób możliwości działania danej grupy na odległość. Na wojnie również się przyda. Najskuteczniejsza jednak jest bomba atomowa, która wybuchając na odpowiednie wysokości zniszczy elektronikę na ogromnym obszarze nie niszcząc niczego więcej.
  Odpowiedz
A ja myślę, że to pokaz siły Amerykanów. Po co się tym chwalą nie podając szczegółów?
Według mnie tylko po to, aby wysłać ostrzeżenie do sił i organizacji mierzących się na Stany.
Jak to mówią, jeśli ma być kiedykolwiek, jakikolwiek koniec świata, to zgotują go sobie sami ludzie.
Nikt inny i nic innego.
  Odpowiedz
A nie tak dawno mówiono, że telefony komórkowe powodują raka mózgu przez fale elektromagnetyczne, a tu mamy do czynienia z bardzo silnym impulsem.
A jeśli ktoś z rozrusznikiem serca znajdzie się w zasięgu pulsu? Co go zabije? Nowa broń czy choroba? Każda broń jest zła.
[Obrazek: Oh_yes_its_free-1338710999.png] ftp://109.196.92.86/Poradniki
user: user
hasło: user

[Obrazek: Userbar-1340978593.png]
Używaj przycisku [Obrazek: postbit_reputation.gif] rozważnie!!!
Zamiast pisać post pod postem użyj przycisku [Obrazek: postbit_edit.gif]

ʎuмızp ozpɹɐq ʇsǝ! ʇɐıмş
  Odpowiedz
Zabije, EMP uszkadza każdy układ elektryczny, wszystko co jest sterowane ELEKTRYKĄ i prądem. Napędy wszystko, nie wiem czy działa jakoś na fale i siły magnetyczne. Nie ma obrony przed tą bronią. Tak z drugiej strony rządy mają broń o której nie śniło się nam.
  Odpowiedz
Cytat:nie wiem czy działa jakoś na fale i siły magnetyczne

Broń EMP to impuls elektromagnetyczny, więc oczywiście, że wpływa na pole magnetyczne
  Odpowiedz
Teoretycznie. Ale nie jestem jakoś sobie tego wyobrazić jak to działa.
  Odpowiedz
Impuls elektromagnetyczny indukuje nadmierne napięcie (w obwodach gromadzi się prąd elektryczny wywołany zmianą pola magnetycznego) w obwodach i elementach elektrycznych co prowadzi do ich przepalenia w wyniku przegrzania. Dodatkowo rozmagnesowuje i resetuje lub niszczy układy pamięci w mikroprocesorach i innych nośnikach magnetycznych.
  Odpowiedz
Kłania się fizyka i zasada indukcji elektromagnetycznej.
[Obrazek: Oh_yes_its_free-1338710999.png] ftp://109.196.92.86/Poradniki
user: user
hasło: user

[Obrazek: Userbar-1340978593.png]
Używaj przycisku [Obrazek: postbit_reputation.gif] rozważnie!!!
Zamiast pisać post pod postem użyj przycisku [Obrazek: postbit_edit.gif]

ʎuмızp ozpɹɐq ʇsǝ! ʇɐıмş
  Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości