Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

The Rasmus - Kruki Rocka
[Obrazek: 198291THE%20RASMUS.jpg]
The Rasmus to zespół, który został założony w 1994 roku w Helsinkach w Finlandii. W tamtym czasie członkowie grupy uczęszczali jeszcze do szkoły średniej. Grają muzykę z pogranicza rocka alternatywnego i popu alternatywnego, nieraz z wstawkami heavy metalu czy indie rocka. Dzięki angielskim tekstom, które pisze wokalista, kapela zyskała sławę zarówno w Finlandii, jak i w innych krajach.

Światową sławę The Rasmus zyskało dzięki słynnej piosence " In The Shadows" do której zostały nagrane trezy klipy. Kolejnymi rozpoznawalnymi utworami są:
"First Day of My Life",
"Guilty",
"Funeral Song (Dead Letters)",
"Shot", "No Fear",
"Sail Away (Hide From the Sun)",
czy też "Livin' In A World Without You"

Zespół miał kilka koncertów w Polsce m. in. w Warszawskim Klubie Stodoła 22 listopada 2005 roku i 21 Lutego 2009, a także 6 maja 2010 roku w Lublinie na placu Zamkowym podczas Dni Kultury Studenckiej.

W skład zespołu wchodzą:
Lauri Ylönen - wokal
Aki Hakala - perkusja
Eero Heinonen - gitara basowa
Pauli Rantasalmi - gitara

Natomiast byłym członkiem kapeli jest Janne Heiskanen - perkusja, który odszedł w 1999 roku.

Dyskografia:
1. Peep (1996)
2. Pleyboys (1997)
3. HELL OF THE Tester (1998)
4. HELL OF the Collection (2001)
5. Into (2001)
6. Dead Letters (2003)
7. Live Letters (2004)
8. Hide From the Sun (2005)
9. Black Rosses (2008)
10. Best of The Rasmus 2001–2009 (2009)
11. The Rasmus (2012)

Powiem tyle - uwielbiam ten zespół. Ich styl, teksty, teledyski, to wszystko jest niesamowite :) Głos Lauri'ego jest piękny, a w połączeniu z brzmieniem gitar i perkusji tworzy niezwykłą całość. Moimi ulubionymi kawałkami od początku były "In The Shadows", "Funeral Song" a także "Far Away". Osobiście powiem tylko, że gorąco polecam ten zespół tym którzy go jeszcze nie słuchali :)
Ci którzy Cie wspierają, znają na wylot, a jednak nadal kochają...Gdziekolwiek się znajdujesz, Twój świat tworzą Twoi przyjaciele...♥

[Obrazek: 52a49b2b5a5d8.jpg]
  Odpowiedz
Ja również lubię ich słuchać, a ten kawałek:

...mam jako dzwonek na telefonie już od baaardzo dawna. Próbowałem już innych dzwonków, ale akurat ten najbardziej mi pasuje. Efekt jest taki, że jak usłyszę początek utworku w TV, w radiu, czy to jadąc samochodem, czy gdziekolwiek, to odruchowo sięgam po telefon :)
[Obrazek: Y3AbJ8Z.jpg]
  Odpowiedz
Ja przez długi czas jako dzwonek w telefonie miałam "In The Shadows " :D a aktualnie mam "lost and lonely " jako budzik poranny :)
Ci którzy Cie wspierają, znają na wylot, a jednak nadal kochają...Gdziekolwiek się znajdujesz, Twój świat tworzą Twoi przyjaciele...♥

[Obrazek: 52a49b2b5a5d8.jpg]
  Odpowiedz
In the shadow... Taa, pamiętam jaki był szum w mediach 10 lat temu. Wszędzie leciał ten utwór po ich występie w Barze. Mają parę fajnych kawałków.
  Odpowiedz
Ja oprócz wymienionych u góry lubię jeszcze tą:

[Obrazek: aG8bM6P.png]

Odpowiedz