Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Towrzenie DVDRiP - DVDFab
Dodając ten poradnik nie namawiam do piractwa !

Pierwsze co powinniśmy się zaopatrzyć w program DVDFab . Najlepiej pobrać crackowaną wersję aby mieć pełną wersję.
Drugą istotną rzeczą jest film w DVD5 / DVD9.

1.Otwieramy program DVDFab.

[Obrazek: 19321995.jpg]

2.Wczytujemy film w formacie DVD ( pliki vob ). Folder bądź napęd.

[Obrazek: 72625853.jpg]

3.Podajemy folder docelowy naszego zripowanego filmu.

[Obrazek: 59311798.jpg]

4.Kiedy wczytamy film program zapyta Nas jaki region chcemy wybrać.Wybieramy oczywiście EUROPA.
5.Po wczytaniu filmu ukażą Nam się pliki w tej tabelce :

[Obrazek: 18962763.jpg]

6.Wybieramy interesujący Nas plik . Idąc na logikę wiadomo że ten plik który jest najdłuższy to plik filmu.
7.Jeśli mamy film z wieloma ścieżkami dźwiękowymi zaznaczamy tą która jest dla Nas istotna ( dla Mnie Polish).Odznaczamy także pliki z napisami ponieważ film posiada polską ścieżkę ( lektor / dubbing ).

[Obrazek: sawqp.jpg]

8.Kiedy już wczytamy film i usuniemy zbędne rzeczy przechodzimy do ustawień naszego ripka.Ja wybrałem z listy XViD.MP3 bo taki mnie interesuje ( ~700mb RiP ).
9.Klikamy edytuj i ukazuje Nam się takowe okno :

[Obrazek: 24423835.jpg]

To w nim ustawiamy główne opcje naszego RiP'a.Mianowicie tempo bitowe (kbp/s), rozdzielczość , waga filmu , ilość kanałów.
10.Nazywamy nasz film wg upodobania , dodajemy autora i to wszystko. Pozostaje nam zapisać opcje, wrócić do głównego okna i kliknąć Rozpocznij.

Zakaz kopiowania na inne strony !

W razie problemów jestem do dyspozycji na PW.
  Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości