Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Troche mnie tu nie było a więc....
Thumbs Down 
Siemanko Wszystkim :)

Trochę mnie tu nie było  i mam kilka pytań..... ;)

- Coś się zmieniło na forum ?
- Dlaczego przychodzi tu tak mało ludzi ?
- Jaki jest powód nie przychodzenia na te forum ?  ( Kiedyś forum tętniło życiem )

Pozdrawiam / Raiden
  Odpowiedz
A ja zapytam się inaczej - dlaczego ty nie zaglądałeś tu przez tak długi czas?
I chyba masz odpowiedź ;)

Kiedyś to inne czasy były...
A teraz ludzi rozwiało w inne miejsca, gdzie nie muszą się produkować.
Wystarczy kliknąć like, albo udostępnić głupie zdjęcie.
[Obrazek: aG8bM6P.png]

Odpowiedz
Siemano z powrotem :)
Co do zmian, to:
1. Mamy nowych moderatorów.
2. Są nowe funkcje na forum i nowy wygląd.
3. Jest nowy dział "Strefa programisty".
4. No i właśnie ubyło aktywnych użytkowników :(
Co do Twojego drugiego pytania, to tutaj to jest trochę omówione: https://odjechani.com.pl/Thread-English-subforum

Zwróć uwagę, że tak się dzieje wszędzie na forach wielotematycznych, zostały zastąpione przez portale społecznościowe. Nie da się tej nawałnicy zatrzymać, tylko fora tematyczne się trzymają ze stałym napływem treści. Ludzie muszą mieć korzyść z uczestnictwa w dyskusjach, a nie ma obecnie formy która by to zapewniała. Musieliby mieć stały dostęp do ciekawych materiałów, mieć jakąś możliwość promowania się itd, a dzisiaj pisanie i tworzenie treści na forach już nie wystarczy. Nawet ciekawe artykuły już nie przykuwają takiej uwagi jak kiedyś. Ja obserwuję cały czas Google Analytics i powiem Ci, że ruch jest stały, tylko zaangażowanie ludzi do udziału w dyskusjach spada. Uwierz mi, ze rozważałem już dużo opcji, nawet torrenty, czy dział download, ale to akurat prawny gwóźdź do trumny. Konkursy? Z doświadczenia wiem, że nikt się nie angażuje, to wydatek nie zwracający wkładu pracy i pieniędzy. Też dużo wydałem na reklamę i nie widzę rezultatów, pozycjonowanie tylko utrzymuje wskaźnik PR w jakimś stałym stopniu. Zaobserwowałem też, że pod hasłem "forum wielotematyczne", nasze forum w Google dźwiga się po trupach, czyli forach, które zostają zamykane. Coraz mniej jest takich sympatyków kulturalnej dyskusji w sieci jak my, gdzie piszemy na forach, teraz są wykopy, facebook, tweeter, a ludzie zaspokajają swoje potrzeby wchodząc na strony typu chamsko.pl, demotywatory,pl itd, bo jedyne czego pragną, to obrazek ze śmiesznym podpisem i stos cebulowatych komentarzy pod spodem. Ludziom nie chce się nawet zarejestrować i skusić do napisania postu, bo uważają, że nie ma w tym nic fajnego. To nie jest problem naszego forum, tylko zmiany przyzwyczajeń społeczności w sieci.
  Odpowiedz
Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
  Odpowiedz