Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Tuska piękna polityka
[Obrazek: tusk1.jpg]

Pana na zdjęciu chyba nie trzeba nikomu przedstawiać. Jedni go kochają, a inni chętnie rozerwaliby go na strzępy. Premier Tusk traci w sondażach, a jego polityka jest coraz gorzej postrzegana przez społeczeństwo. Straconego zaufania premier już raczej nie odzyska, ale może zawsze starać się, żeby jeszcze bardziej nie zaleźć narodowi za skórę.

Co myślicie o premierze Tusku i jego rządach? Czy ta kadencja to już ostatnie podrygi premierowej kariery, czy wyborcy zaufają mu raz jeszcze? Czy Tusk po skończeniu kariery premiera może liczyć na przychylne traktowanie, czy zawsze już zostanie tym, co to ludziom naobiecywał, a obietnic nie dotrzymał?

Zapraszam do dyskusji.
  Odpowiedz
ja w ostatnich wyborach nie głosowałam na PO, ponieważ już wtedy czułam się zawiedziona działalnością tej partii i samego Tuska, nadal uważam, że to duży błąd, że mają oni większość w parlamencie
  Odpowiedz
W Polsce nie mamy partii godnej uwagi. Zarówno PO, jak i PiS, są siebie warci. Z dwojga złego wybieram jednak Tuska... Wolałbym aby Szanowny Pan Jarosław Kaczyński, nie doszedł do władzy. Dosyć mam już Smoleńska i konfliktów z Ruskimi.
  Odpowiedz
Ja takze wybieram tzw. Przewidywalnosc. Lepszy " stabilny" Tusk niz "nieobliczalny" Kaczynski. Natomiast ubolewam nad tym, ze nie ma w tej chwili na naszej scenie politycznej ugrupowania, po ktorym moglbym sie spodziewac zmian na lepsze
  Odpowiedz
No miałem się nie wypowiadać o polityce, ale nie będę się odnosił do wypowiedzi innych, żeby nie było szarpanki. Moim okiem, to wygląda tak. Tusk nie zasługuje na władzę i moim zdaniem nie warto na niego głosować, bo jeśli dalej będzie dążył w swojej polityce do ustalonych przez siebie celów, to zniszczy naszą gospodarkę. Szuka zmian, tam gdzie ich nie potrzeba, a utwardza tradycje, tam gdzie trzeba je ukrócić. Nie będę mówił co, gdzie i dlaczego, bo zabrakło pamięci na serwerze na utrzymanie bazy.

Ogólnie trwa teraz medialna agitka, najpierw zły był Kaczyński, więc zrobili z niego kozła ofiarnego, a teraz zły jest Tusk, więc media odwracają po raz kolejny nasze oczy w jego stronę. My na niego narzekamy, a do władzy dopcha się osoba trzecia, która ma układy z mediami lub znajdą inną twarz partii, inną kukiełkę, innego prezesa Ambergoldu. Gdyby odcięli nam TVN,TVP, itp, to być może włączył by nam się obiektywizm. Jak ktoś czytał książkę, albo oglądał film Przenicowany Świat, czy jak kto woli Zaludniona Wyspa, to właśnie TV jest swego rodzaju generatorem promieniowania. Tylko nieliczni mogą się oprzeć, ale przez ten atak są sparaliżowani i nie mogą sami działać. W takim wypadku mamy dwa wyjścia, próbować coś zmienić, albo olać długim sikiem i mieć spokój. Ja od niedawna preferuję druga opcję, bo nie każdy ma ochotę w to się bawić. Powiem tak... I POj****o ich i PISda nam śmierć, ni w mordę ni w oko, głosować na kogo innego, byle nie na kogoś, kto na siłę szuka rozgłosu np. jak Palikot, który ściąga głosy głupotą mniejszości narodowych i zwolenników zielska oraz tych, którzy ich lubią wspierać (nie mam ty nic złego na myśli, w każdej grupie są idioci i pachołki). Głosując na innych, dojdziemy do pozytywu starą znaną metoda prób i błędów.

Można też napaść na sto banków i kupić TVN. Każdy będzie głosował na kogo Ty chcesz. :P
  Odpowiedz
Ja też z takim avkiem nie powinienem w tym wątku głosu zabierać, ale dzisiaj trafiłem na taką informację - Newsweek.pl napisał dzisiaj:
Cytat:Premier Donald Tusk podpisał zarządzenie o powołaniu zespołu ekspertów, którego zadaniem będzie wyjaśnianie opinii publicznej materiałów związanych z katastrofą smoleńską - poinformował rzecznik rządu Paweł Graś.
Szanuję ból rodzin ofiar tragedii, ale jak słyszę "Smoleńsk" to mnie już zbiera Niedobrze. Przy "wyjaśnianiu" robotę będą miały chyba jeszcze dzieci i wnuki naszych rządzących. Dziwi mnie, że do tej pory nie ma jeszcze Ministra do Spraw Wyjaśniania Katastrofy z całym rozbudowanym sztabem ma się rozumieć. To jakaś paranoja jest ;(. Czy Oni zapomnieli, że (oprócz nich) są jeszcze w tym kraju jacyś żywi ludzie o których dobro warto się zatroszczyć?
[Obrazek: Y3AbJ8Z.jpg]
  Odpowiedz
Szczerze ? Powiem tak żadna partia nie jest dobra, ale jak mam wybierać pomiędzy PO czy PIS to jednak wybiorę mniejsze zło czyli Platformę Obywatelską. Ja się pytam, czy ludzie zapomnieli jak rządził PIS ? Chyba znowu potrzeba, aby Kaczyński doszedł do władzy, a może wtedy ludzie doceniliby Tuska i jego rząd.
Chciałbym na polskiej scenie politycznej zobaczyć partię z młodych polityków, co mają dużo pomysłów i planów na rozwój. Jednak w sejmie zasiadają co kadencję prawie ci sami politycy co już dawno powinni odejść na emeryturę i dać rządzić młodym.
  Odpowiedz
Pamiętam dwa lata temu, co jeździł swoim autokarem po całej Polsce. Zatrzymywał się najbiedniejszych wsiach, tam gdzie ludzie cierpią z głodu oraz nie mają co do garnka włożyć. Zaczął obiecywać ludziom biednym, że im pomoże, wtedy się bardzo ucieszyłem, że w końcu zaczął coś mądrego robić w tym kraju. Nawet poleciały mi łzy. Chłopiec na wózku, prosił o leczenie, bo jego rodziców stać nie było, wtedy Tusk powiedział do niego" "Obiecuje ci pomoc medyczną".
Nie tylko jemu obiecywał pomoc, lecz innym którzy są chorzy. Po tygodniu dowiedziałem się, że jego obietnice nie zostały spełnione, chciał tylko żeby ludzie uwierzyli, że się zmienił na lepszego człowieka. Tylu ludziom obiecał pomoc i nie dostali tej pomocy, żadnych pieniędzy, opieki społecznej.
Ten człowiek nie jest godzien sprawować władzy premiera, cieszyłbym się jakby odszedł z rządu . :)
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. 
  Odpowiedz
Obecnie w Polsce nie ma partii która jest do końca wiarygodna, (Na razie to wszystko kręci się w okół Kaczyńskiego i Tuska, nikt inny się liczy, ma mało do powiedzenia) jeśli miałbym głosować to wybrałbym Platformę Obywatelską, ponieważ z innymi partiami to może być różnie a PO jest niemalże niezmienne od 2007 roku.
PIS to oczywiście zająłby się tym Smoleńskiem, niech zajmie się tym Minister spraw zagranicznych najlepiej, bo on jest od tego, z tego wszystkiego wyszłoby niezłe bagno i nie wiadomo co mogłoby z tego wyjść znając Kaczyńskiego i Rosjan, a szczególnie te drugie.
W Polsce jest jeszcze kilka partii które dostały się do parlamentu np PSL, który stworzył koalicje z PO, a pozostali to już opozycja, PIS i bodajże SLD, partia Palikota przez te dwa lata dużo zyskała, nie spodziewałem się 5-7% przez taki okres no, no... była ostatnio debata gdzie szef tej partii czyli już ''Twój Ruch'' obiecywał co on by zrobił gdyby kimś tam został, nie wiem co mam o tym myśleć, pewnie to tylko obiecanki, cacanki, ale może być różnie.
Może kobiety w tej Polsce by coś zmieniły bo one zazwyczaj nie rzucają słów na wiatr. Polska polityka powinna wzorować się na innych dobrze rozwiniętych krajach typu Niemcy, Francja bo z tego co jest teraz nie wyjdzie nic ciekawego, mało miejsc pracy, korupcja, bezrobocie i w ogóle, za komuny było lepiej, każdy miał pieniądze miał gdzie pracować nawet w takich PGR-ach ...tylko że w sklepach nic nie było, a jeśli już to tyle co kot napłakał i musiałeś stać 5-6h za chlebem czy solą.
"Bądź dobrej myśli, bo po co być złej" - Stanisław Lem.
  Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości