Otwieramy naszą drogę
Przechodzimy do obraz > dopasowania > czarno-biały i klikamy ok.
Następnie pobieramy teksturę i wygumkowujemy pęknięcia poza drogą.
Teraz tylko ustawiamy tryb krycia tekstury jako nakładka
Proste, Przydatne
Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!
Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!
Tutorial Photoshop PL: Popękana droga
|
Poradnik wykonany na zlecenie z wątku GrafArt - Twój pomysł na poradnik!
Otwieramy naszą drogę Przechodzimy do obraz > dopasowania > czarno-biały i klikamy ok. Następnie pobieramy teksturę i wygumkowujemy pęknięcia poza drogą. Teraz tylko ustawiamy tryb krycia tekstury jako nakładka Proste, Przydatne
---
Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
23.08.2012, 01:22
Trochę pobieżnie opisane, ale zrozumiałem.
Początkujący użytkownicy Photoshopa mogą mieć jednak kłopot Szymon. Twój tutorial podał mi jednak kierunek w jaki sposób wykonać takie pęknięcia, dzięki czemu skleciłem taki oto twór To moje 2h wypociny dla urozmaicenia na twarzy, żeby było różnorodnie. Jest tam sporo niedociągnięć, ale robiłem to pierwszy raz. Postaram się również przygotować drogę, ponieważ to w końcu tutorial o drodze.
20.05.2013, 15:01
Fajny poradnik tylko wielu rzeczy nie rozumiem... mógł byś opisać co i jak... ile ma być warstw, jak i gdzie wygumkowywujemy itd... jestem początkujący i chciałbym się tego nauczyć ale jak dla mnie za mało informacji co i jak...
|