Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Twórca CMPro ostrzega przed Senderem z Chomiczkuj.pl
Dzisiaj wchodząc na facebooka zobaczyłem taką wiadomość od na tablicy od twórcy programu CMPro:

"Wiele osób pisze mi o darmowym programie z serwisu Chomiczkuj.pl który spamuje reklamami.
Z racji tego, że wszystkim zależy na tym samym, chciałbym ostrzec przed tym programem! W nim znajdują się wirusy:
- ExtremeRat - pozwalający przejąć kontrolę nad komputerem i śledzi wszystkie jego działania (wraz ze zrzutami ekranu),
- PUA - malware wchodzący w skład ExtremeRat i kilku innych backdoor'ów oraz keyloggerów,
- Trojan - co prawda autoit i może być błędnie uznany za wirusa, ale mimo wszystko jest.

Przestrzegamy przed używaniem darmowych i nieznanych programów!!!"

Oczywiście ja korzystam tylko z CMPro i Chomik_Sender od tonyviroosa i innnego typu badziewia nie preferuję.

Odpowiedz
Ja nie widzę tam żadnego programu. Może zanim coś napiszesz sprawdź sam czy to wiarygodne info, podaj linki, niech inni się dowiedzą co jest grane.
  Odpowiedz
Ale jakiego programu nie widzisz bo nie rozumiem Cię za bardzo.
Jeśli tak napisał to musi być wiarygodna informacja bo jak dotąd twórca tego programu jeszcze nikogo nie oszukał.

Odpowiedz
Mi chodzi o to że nie wszyscy są tak dobrze poinformowani o tym czym jest ten program, jego autor, gdzie to wszystko na facebooku jest. W dodatku nie podważając reputacji autora programu oczywiście, nie każdy ufa innym w życiu czy nawet samemu sobie, a co dopiero innym w internecie. Jeśli byłbyś tak miły, to podaj wygodne linki, aby nikt nie musiał krążyć po forum i sieci jak ten krążownik zwiadowczy, aby dowiedzieć się co w trawie piszczy.
  Odpowiedz
Proszę bardzo...
http://www.facebook.com/pages/Chomik-Mes...849?ref=ts

Odpowiedz
Moim zdaniem to zwykła sztuczka reklamowa, aby pozyskać kupców na swój program. Nie wiem jak pozostałe programy, ale sendera od tonyviroosa używam od bardzo długiego czasu i nie tylko ja i jakoś do tej pory nic nie wskazuje na to aby miał jakieś niebezpieczne dodatki. CMpro też mam i jest bardzo zawodny, często nie działa a captacha wpisywać trzeba coraz to częściej.
  Odpowiedz
Czyli wiem tyle co napisałeś z tego facebooka, bo na stronie chomiczkuj.pl nie widzę żadnej wzmianki o jakimś programie do spamowania. Jako, że w życiu nie zapłaciłbym grosza za program do spamowania, to muszę przyznać, że to albo jakiś trik, albo autor informacji coś kręci lub dał się ponieść fałszywym pogłoskom. Jeśli ktoś widział tą widmową aplikację to niech napisze.
  Odpowiedz
Kurcze szukam i szukam i znaleźć nie mogę user Szalony już pisał jakie wirusy posiada ten bot, tylko nie mogę odpowiedniego wątku znaleźć, jak znajdę to umieszczę.
Czyli by się zgadzało, że ma wirusa ;]

Jednak się myliłem, najpierw wirusy wykrył user BDG

[Obrazek: qwe-1348151314.jpg]

A user Szalony opisał

[Obrazek: qwer-1348151314.jpg]

Screeny pochądzą z tego wątku
  Odpowiedz
(20.09.2012, 14:37)swordancer napisał(a): Czyli wiem tyle co napisałeś z tego facebooka, bo na stronie chomiczkuj.pl nie widzę żadnej wzmianki o jakimś programie do spamowania.

Czyżby?
http://chomiczkuj.pl/spamer.zip

Odpowiedz
Jako autor programu mogę zapewnić (chociaż z powodu większej reputacji autora tamtego programu, mi nikt nie uwierzy) że spamer nie jest szkodliwy. Autor wpisu na FB mógłby chociaż udowodnić swoją tezę na temat wirusów w programie. Niedługo mam zamiar swojego spamera dołączyć jako oficjalny program serwisu chomiczkuj.pl. W tedy będzie zawierał eksperymentalnego łamacza kodów captcha i zobaczymy co wtedy wymyśli autor CMPro by naciągnąć ludzi na kupno swojego spamera.

I dlaczego autor na samym końcu ostrzega przed używaniem darmowych programów?
  Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości