Zablokować dostęp do takich plików (zahasłować) i już.
Usunąć konto na Chomikuj.pl? Oto jest pytanie...
|
Moim skromnym zdaniem jeżeli samemu się łamie prawa autorskie to czego jeszcze oczekiwać?
Zablokować dostęp do takich plików (zahasłować) i już. Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
02.08.2011, 14:41
To powiedz mi po co jest ten portal? Po to, żeby każdy miał swoje pliki dla siebie i nie udostępniał nikomu? Przecież to bezsens...
Wszystko to zależy jakie pliki?
Jeżeli są to pliki do których nikt nie posiada praw autorskich to je sobie rozpowszechniaj. Nikt tego nie broni.
02.08.2011, 15:30
Żadna nowość ten artykuł, jak dla mnie to kolejna próba walki z wiatrakami.
Jeśli obawiacie się pozwu to rada jest jedna, przestańcie używać pirackiego oprogramowania, nie udostępniajcie pirackich plików. Jeśli obawiacie się, że dostaniecie wiadomość od osób ścigających "piratów" to zahasłujcie całego chomika i nie ujawniajcie nigdzie hasła. Można spróbować zahasłować wszystkie pliki i napisać info, że hasło dostępne jedynie dla znajomych na PW ale czy takie rozwiązanie jest wygodne? Raczej nie bo zrobi się wielki spam w PW a ludzie nie będą chcieli wchodzić na chomika, no bo po co skoro nie wiadomo jakie mamy pliki. Ja na chwilę obecną się nie przejmuje i działam sobie tak jak do tej pory, jak mi przyślą konkretne i imienne pismo to zacznę się martwić. Jeśli dowiem się jak się zabezpieczyć przed ściganiem to na pewno dam znać.
02.08.2011, 15:49
Czyli Twoja rada, na chwilę obecną, nie przejmować się? Dopiero po otrzymaniu pisma? A jeśli wtedy będzie za późno?
02.08.2011, 16:32
Z tego co zauważyłem to najwięcej "szumu" robi ZPAV o pliki polskich wykonawców więc moja rada na chwilę obecną: zahasłować wszystkie pliki polskich wykonawców i nie podawać hasła do folderów.
Mam już pewien sposób na zabezpieczenie się ale muszę poprosić Admina o zgodę na jego opublikowanie tutaj, jeśli się zgodzi to dzisiaj sposób będzie na forum
02.08.2011, 19:14
A czy seriale z USA, soundtracki do takich seriali mają coś do Polskich Wydawców, tzn czy może się ktoś do mnie przyczepić o zagraniczne seriale, które są ogólnodostępne w polskiej i zagranicznej telewizji ?
02.08.2011, 19:21
Nie, raczej o seriale w ogóle się nie czepiają...
02.08.2011, 19:21
(02.08.2011, 19:14)dorotisSs napisał(a): A czy seriale z USA, soundtracki do takich seriali mają coś do Polskich Wydawców, tzn czy może się ktoś do mnie przyczepić o zagraniczne seriale, które są ogólnodostępne w polskiej i zagranicznej telewizji ? Może się doczepić telewizja, która kupiła prawa do emisji tych seriali.
02.08.2011, 22:49
Więc gdy usunę muzykę Polskich wykonawców, filmy, gry ze swojego chomika ( tzn ukryję lub ustawię hasło w folderze którego nikomu nie podam ) mogę czuć się bezpieczna ?
|