Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

WOŚP bez udziału służb mundurowych?
Nie wiem czy słyszeliście o nowych doniesieniach,
 ale na Twitterze można znaleźć oto taki wpis jednego z polityków
na temat udziału polskich służb mundurowych w WOŚP.

Co wy na to?

https://twitter.com/stpieta/status/678591471746961409
  Odpowiedz
W sumie to ch*j z tym. Nie takie patologie działy się w rządzie i administracji.
  Odpowiedz
Z tego co wiem, każda zgłoszona impreza masowa musi posiadać asekurację służb mundurowych, ewentualnie własną ochronę.
  Odpowiedz
Tak jak podejrzewałem, PiS bierze się za eliminowanie wszystkich którzy mogą im "zabrać" popularność. "Kto nie jest z nami, ten jest przeciwko nam" - czyli albo jesteś z PiSu albo wrogiem PiSu. Nie popierasz PiSu, to PiS cię wykończy. Nieważne co zrobisz, nawet jeśli chcesz czynić dobro, to tylko pod szyldem i za poparciem prezesa. Inaczej Cię zniszczą. Dlaczego? Bo mogą.
[Obrazek: Y3AbJ8Z.jpg]
  Odpowiedz
  Odpowiedz
Nie załamuj mnie. Nie ma się co dziwić? Wszędzie musi się ta polityka wpier? Orkiestra była jedną z niewielu apolitycznych organizacji i to było (i chyba nadal jest) jej atutem. Poltyka wszystko sprowadzi do poziomu szamba. ;(
[Obrazek: Y3AbJ8Z.jpg]
  Odpowiedz
Znad WOŚPu już jakiś czas temu ktoś zdjął parasol ochronny. Teraz PiS chce zniszczyć tę skąd inąd szlachetną inicjatywę z własnych pobudek. Bo niewygodna, bo nie katolicka (chociaż kościół niejednokrotnie wspiera), bo ma ogromne medialne wsparcie a media są potęgą. I to ogromną potęgą kształtującą opinię ogromu osób, nawet wielu tych, którzy skrupulatnie dobierają to, co chcą oglądać.
I strasznie mnie to drażni. Bo nawet, jeżeli Owsiak na tym zarabia i nie oddaje 100% tych pieniędzy tak, jak powinien, nawet, jeżeli nie jest do końca uczciwy (bo jak jest na prawdę- nikt nie wie) to i tak robi do jasnej anieli tyle dobrego i tyle sprzętu ufundowaliśmy dzięki jego i jego współpracownikom oraz wolontariuszom szpitalom i klinikom, to i tak krzywdy nikomu tym nie zrobi. Dzięki sprzętowi od WOŚPu w szpitalach tylu osobom udało się uratować życie, tyle osób dostało pompy i jakąś pomoc, że to na prawdę jest kropla w oceanie. A PiS chce wszystko na swoją modłę. WOŚP im nie po drodze- to zniszczyć.
  Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości