Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Ankieta: Czy uważasz ten temat za przydatny
Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
Tak
86.36%
19 86.36%
Nie
4.55%
1 4.55%
Tak, ale czegoś mi tu brakuje
9.09%
2 9.09%
Razem 22 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Walka wręcz by Cień i Sebastian
Ok w takim razie na twoje życzenie Jony w następnym odcinku, który miał być poświęcony wyprowadzaniu ciosów w stójce, nowym elementom obrony w pozycji leżącej dodamy również uwolnienia z obchwytów za obie ręce.

Zmienimy sposób nagrywania filmów. Każda technika obrony będzie połączona z wyprowadzeniem ataku aby tak jak mówisz SzalonyJony była to samoobrona. Ok?:)

Dziękuję oczywiście za wskazówki z twojej strony i również pozdrawiam Cię.
  Odpowiedz
Wiesz tak naprawdę nie robicie tego dla mnie tylko dla ludzi którzy być może skorzystają z tego...im bardziej będzie to dokładnie i realistyczne tym bardziej skuteczne i im sieęto przyda :) także wydaje mi się ,że to w waszym interesie jest nauczyć ludzi "internetowo" bronić się. Ja wam daje wskazówki a to co wy z nimi zrobicie to już będzie wasza sprawa Panowie :) Pozdrawiam :)
  Odpowiedz
Weźmiemy to pod uwagę. Wydaje mi się, że masz rację Jony... chcieliśmy po kolei pokazać samą obronę, potem zadawanie ciosów, zakładanie różnych dźwigni, obalenia itp. itd. a na koniec obrona z kontratakiem ale doszedłem do wniosku, że lepiej od razu pokazać skuteczne metody pozwalające na obronę z wyprowadzaniem ciosów.
  Odpowiedz
Oczywiście ,że tak ponieważ nic nie stoi na przeszkodzi by połączyć jedno z drugim to jest raz, dwa to to ,że zaoszczędzicie na odcinkach i to co mieliście pokazać w dwóch pokażecie w jednym :) wszystko da sie uchwycić na upartego można wykonać 3/4 kombinacje ręczne 2/3 nożne 1 obalająca i założyć "kimure" w parterze i również będzie to super widać wszystko jest kwestią jak to ktoś wykona im wolniej tym lepiej i kwestia ustawienia kamery :)
  Odpowiedz
Kiedy nowy filmik :)?
  Odpowiedz
Spokojnie madziu. Niebawem Kuba wrzuci następne filmy:)
  Odpowiedz
Właśnie kończę montować 2 kolejne odcinki, ale mam problem z 2 odcinkiem, ponieważ będzie trzeba nagrywać jeszcze raz ujęcia, dlatego się to przedłuża :(
Proszę o cierpliwość ;)
"Może nie zawsze wykonuje zadania perfekcyjnie, ale zawsze najlepiej jak potrafię..." Marcus Luttrell
"Rzeczą żołnierza jest stworzyć dla Ojczyzny piorun, który błyska, a w razie potrzeby - uderzy" Józef Piłsudski

Odpowiedz
Taka mała uwaga do techniki wyrwania ręki z uścisku, w obu przykładach kolega wyrywający rękę z uścisku lekko się nachyla czym "wystawia" się na zadanie ciosu przez napastnika.
W takiej sytuacji kiedy jesteś lekko schylony wyrywając się z uścisku automatycznie narażasz się na zadanie ciosu w głowę i tym samym na (najprawdopodobniej) złamanie nosa.
  Odpowiedz
Nie ma znaczenia czy jestem pochylony do przodu czy nie. Gdy swoje ciało mam pochylone do przodu do mam większą szanse, że przy odebranym ciosie w twarz nie wywalę się do tyłu, gdyż swój ciężar opieram na nodze wykrocznej, a dwa to to, że wyrwanie dłoni z uścisku łączy się z odejściem od przeciwnika robiąc krok do tyłu więc bardzo ciężko będzie napastnikowi mnie uderzyć. Wyrwanie trwa ułamek sekundy i tutaj specjalnie jak widać zrobiłem to powoli, żeby pokazać jak to wygląda.

Odpowiedz
Uwierz mi że ten ułamek sekund może być wykorzystany właśnie na zadanie ciosu, trenowałem MuayThai i trenuję Krav Magę więc wiem o czym mówię.
Gdybyśmy się spotkali udowodniłbym Ci jak bardzo się mylisz, może kiedyś będę miał chwilkę będąc w Kielcach to możemy się spotkać.

Nie chcę się tutaj chwalić jakim to jestem terminatorem tylko chcę zwrócić wam uwagę na drobne szczegóły które mogą wydawać się nie istotne a w rzeczywistości mogą zadecydować o waszym zdrowiu lub życiu.
  Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości