Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Wezwanie na policje w sprawie świadka
Witam,
Dostałem wezwania w sprawie publicznego rozpowszechniania przestępstwa art. 116 ust. 1 plików przez chomikuj.pl.

Jestem zdziwiony że to otrzymałem ponieważ:
1. Owszem mam konto tam i są tam jakieś pliki.
2. Na całe konto jest hasło.
3. Wszystkie foldery mają hasło i to różne
4. Wszystkie foldery są ukryte.

Czy mam się martwić?
  Odpowiedz
Jeżeli na całe konto jest hasło i nie podajesz publicznie hasła w polu imienia, to nie masz się czym martwić.

Odpowiedz
A o co mogą pytać? I czego lepiej nie mówić?
  Odpowiedz
(18.08.2015, 16:22)Zygfryt napisał(a): A o co mogą pytać?
Tutaj masz wątek z podobną sytuacją: http://odjechani.com.pl/Thread-Policja-w...z-chomikuj

(18.08.2015, 16:22)Zygfryt napisał(a): I czego lepiej nie mówić?
Skoro nie jesteś winny, bo pliki masz zabezpieczone hasłem, to nic nie musisz ukrywać. Chomik to z nazwy "Dysk internetowy" i ty używałeś go zgodnie z przeznaczeniem.

Odpowiedz
(18.08.2015, 16:02)Robotox napisał(a): Jeżeli na całe konto jest hasło i nie podajesz publicznie hasła w polu imienia, to nie masz się czym martwić.

Załamałeś mnie... Chu*j* z tego że jest hasło... Jakoś te filmy musiały znaleźć się na dyskach "świnki morskiej"... Więc masz tutaj rozpowszechnianie ewidentne...
  Odpowiedz

Odpowiedz
  Odpowiedz
(30.08.2015, 12:02)Swordancer napisał(a): to gdy konto jest solidnie zabezpieczone hasłem, nie można mówić o rozpowszechnianiu.

Czy ja mam zwidy, czy ty to faktycznie napisałeś?

Gdzie ty masz hasło? Hasło masz tylko na przeglądanie...

Jakim prawem porównujesz "świnkę morską" do innych chmur? Gdzie na śwince masz szyfrowanie? Wszystkie pliki są przechowywane jawnie bez żadnego kodowania... Wystarczy mieć ścieżkę pliku aby go pobrać... Na podobnej zasadzie działał megaupload... Też będziesz kwestionował jego legalność?

Nie wierzysz? Przetestuj: http://s10490.chomikuj.pl/File.aspx?e=po...q5SJQ&pv=2

Skoro na śwince ktoś ma hasło, to dlaczego znikają mu pliki? Każdy członek administracji tego serwisu ma możliwość ignorowania hasła... Myślisz że policja nie dostanie dostępu? Może faktycznie nie dostanie hasła... Ale dostanie dostęp bezpośredni do plików na dysku...

Na uproszczenie... To tak jakbym ja przechowywał swoje pliki na stronie odjechanych, a ty byś ustawił hasło w .htaccess... Tak aby nie było do nich dostępu przez www... A te pliki można wydobyć na tysiące innych sposobów...
  Odpowiedz

Odpowiedz
  Odpowiedz