Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Wgrywanie plików a ACTA
Witam, mam dylemat, wgrałem już kilka TB plików, jednak mam pytanko w związku z tym całym acta...

Czy póki co jest bezpieczne wgrywanie?
i czy przez wgrywanie mogę zostać skazany?

p.s.

wgrywam głównie XXX
  Odpowiedz
Jeszcze przed całym zamieszaniem z ACTA były akcje (nie wiem czy jeszcze są) z tą całą policją, wezwaniami do zapłaty/ograniczenia wolności.
Jak wiemy niektóre chomiki musiały pousuwać swoje konta.
ACTA teoretycznie zostało zawieszone. Premier sam nie wie co robi, raz je popiera raz jest temu przeciwny.
Dlaczego teoretycznie? Jak wiemy rząd jedno mówi, a poza wiedzą społeczeństwa robi zupełnie co innego.

Ostatnio czytałem artykuł o kolejnym dokumencie...

KrzyGeek napisał(a):Czy póki co jest bezpieczne wgrywanie?

Czy ACTA by weszło czy nie i tak "piraci" są narażeni w większym czy mniejszym stopniu na odpowiedzialność karną.
Uploadując pliki powinieneś mieć na uwadze to, że kiedyś możesz zostać skazany.

KrzyGeek napisał(a):wgrywam głównie XXX

Filmy XXX też mają swojego autora etc. a praw do nich jako takich raczej nie masz.

Podobny wątek masz tutaj.

[Obrazek: 98687577.jpg]
[Obrazek: Polska_Flaga.gif] piszę poprawnie
"You think you know me..."

Odpowiedz
ok dzięki za odpowiedź
  Odpowiedz
KrzyGeek napisał(a):Czy póki co jest bezpieczne wgrywanie?

p.s.

wgrywam głównie XXX
Wgrywanie i udostępnianie plików do których nie masz praw autorskich zawsze będzie nielegalne,
bez względy na to czy ACTA wejdzie w życie czy nie.
  Odpowiedz